Hartje Breda: Weuro met vleugje samba van Percussão

Weuro met vleugje samba van Percussão

Er zijn deze dagen trommelaars te horen in het Rat Verleghstadion. Tijdens Weuro2017 is het trommelverbod dat normaliter rond NAC-wedstrijden geldt immers niet van kracht. Sambaband Percussão uit Breda werd door de KNVB zelf gevraagd om hun surdo’s -het druminstrument- in te zetten tijdens de wedstrijden in Rotterdam, Utrecht, Tilburg en hun thuisstad. De band telt twintig leden en bestaat inmiddels alweer tien jaar.

,,Het is natuurlijk vakantietijd en we komen ook niet in volle bezetting, maar beklimmen de tribunes met vier tot zes man. De supporters reageren in ieder geval enthousiast op het sfeertje”, merkt bandlid Mario Stuifmeel. De groep was tot nu alle wedstrijden in Breda te horen en was bovendien aanwezig bij de openingswedstrijd in Utrecht, bij Nederland – Noorwegen. ,,Daar zaten 21.000 supporters. Wij liepen toen van de fanzone mee naar het stadion, het was een enorm feest.”

KNVB

Percussão speelt spetterende samba. De KNVB merkte hen op tijdens een oefenwedstrijd van het Nederlands Dameselftal tegen Japan. ,,Daags erna kregen we de vraag of we tijdens het EK wat wedstrijden met percussie wilden omlijsten”, legt Stuifmeel uit. Woensdagavond staan ze weer in Breda te spelen, tijdens Zwitserland – Frankrijk. ,,We worden door de KNVB geplaatst waar volk zit. Dan zitten we bijvoorbeeld met twee surdo’s op Vak G en twee op de Eretribune. We luisteren naar elkaars spel, geven elkaar de ruimte en wisselen elkaar zo af.”

Volgens Stuifmeel zal de percussieband zeker niet bij het mannenvoetbal te horen zijn. ,,Het is ook echt voor dit toernooi en misschien zit er een vervolg in, maar het zal echt bij de dames blijven.” We zullen Percussão dit toernooi zeker nog een paar keer horen: ze zijn erbij tijdens de kwartfinale Nederland – Zweden en ook één der halve finales, op 3 augustus in Breda, is Percussão aanwezig. Over de finale in Enschedé weet Stuifmeel nog niks. ,,Ikzelf moet de halve finale al missen, ik ga volgende week met vakantie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »