Hartje Breda: spirituele reis in het Mastbos

Hartje Breda: spirituele reis in het Mastbos

BREDA – ,,Kijk!”, roept Arthura verwonderd. Ze wijst naar de hemel; een fraaie cirrocumulus-wolk siert de verder strakblauwe lucht. Een drietal buizerds vliegt bovendien in rondjes boven ons; het lijkt een voorteken. Opwinding maakt zich even meester van eenieder.

Arthura noemt de wolk een ‘sylph’. Een engelenwolk, of, zo je wil, een mythologische geest in de lucht. Ze vraagt op deze plek toegang aan de lichtelfen, opdat zij de lichtpoorten zullen openen en ons welkom heten. Uit respect voor het bos en de elfen, vraagt Arthura de resterende wandeling in stilte af te leggen.

Arthura neemt deze middag zestien mensen mee op een spirituele reis. ,,Ik wil het onzichtbare zichtbaar maken. Dat is mijn taak in dit leven”, duidt ze. Dat doet Arthura ditmaal bij de Heilige Beuk, in het midden van het Mastbos. ,,Soms opent de beuk zich. Er is daar iets wat me altijd in hogere sferen brengt”, legt Arthura uit.

,,We zitten op deze aarde momenteel in een transitie van oud naar nieuw”, vertelt ze. Maria-Amina uit Antwerpen is één van de zestien deelnemers en zij merkt dat ook. ,,De politiek is nu zeer onrustig. Wij zijn al ver in het nieuwe. Turkije is juist oud, met een dictator. Die strijd moet gevoerd worden, ik vind het goed te zien dat Nederland dat ook doet.”

Terwijl eenieder op de aankomende reis wacht, legt Arthura kristallen in cirkels naast de Heilige Beuk klaar. Wandelaars lopen langs en kijken nieuwsgierig naar wat er te gebeuren staat. Arthura weet het. ,,Mensen kijken, doen soms lacherig. Maar er is toch groeiende belangstelling; steeds meer beseffen dat er een overgang gaande is.”

Eenmaal in de kring neemt Arthura ons mee. We sluiten onze ogen en verlaten onze lichamen. Ons doel is de planeet Venus. De liefdevolle energieën van de planeet stromen momenteel de aarde binnen. ,,De wereld werd tot voor kort gedomineerd door status en door ratio. De kern hoe wij het leven op deze aarde zouden moeten leiden is liefde, is ons hart, is ons gevoel. Daar moeten we heen”, meent Arthura.

De spirituele reis duurt een uur en leidt ons langs kleuren, energieën en vibraties. ,,Iedereen kan dit meemaken, kan dit ervaren. Iedereen heeft dit in zich. Het is een kwestie van ervoor openstaan, het toegang te geven. Het licht wil in je, de aarde wil je voelen. De aarde houdt immers van iedereen, onvoorwaardelijk.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »