Hartje Breda: Smullen van de grootste taart van Nederland

Hartje Breda: Smullen van de grootste taart van Nederland

BREDA – Het meest gezocht op de website van 24Kitchen? Appeltaart. Gewoon, ouderwetse appeltaart. Duizenden recepten staan op de site, ‘van makkelijke maaltijd tot sterrendiner’, van Jamie Oliver en andere topchefs, maar klaarblijkelijk gaat er toch niets boven een echte oer-Hollandse appeltaart.

Zondag bestaat 24Kitchen 6 jaar, zaterdagmiddag werd dat alvast gevierd in Breda. Vorig jaar werd het vijfjarig jubileum gevierd met appeltaart, maar dat waren vooral heel veel kleine appeltaartjes. Ditmaal werd gekozen voor de grootste appeltaart ooit gemaakt in Nederland. Drie bij drie meter, bereid door Hidde de Brabander, die de stukjes met graagte uitdeelt aan het winkelend publiek.

2000 stukjes taart

,,De taart bestaat uit veertig delen, die nu één grote appeltaart vormen”, legt hij uit. En elk deel bestaat uit ongeveer 48 stukjes taart, wat betekent dat er zo’n 2000 stukjes taart uit te delen zijn. Meerdere presentatoren van de zender helpen De Brabander deze middag met uitdelen en trakteren. Slechts zelden wordt de geste geweigerd; er gaat immers niets boven een stukje appeltaart.

De appeltaart werd geposteerd vlak voor boekhandel Libris, op de Grote Markt. ,,Ze vieren hun verjaardag elk jaar, altijd in combinatie met een boekhandel”, legt Michel Buitelaar van Libris uit. ,,En tja, wij zijn natuurlijk gevestigd aan de Grote Markt, dus dat was een logische combinatie.” En dus, logischerwijs, werden ook de talloze 24Kitchen-boeken te koop aangeboden. Al dan niet gesigneerd door de tv-koks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »