Hartje Breda: Oosterhoutse Nachtegalen ontroeren Wout (+video)

Hartje Breda: Oosterhoutse Nachtegalen ontroeren Wout

Als 11-jarige jongen zong Wout Vermeulen heel vroeger bij de Oosterhoutse Nachtegalen. Inmiddels is hij 76 en  verblijft hij in woonzorgcentrum Lucia. Voor zijn verjaardag vorig jaar vroeg hij materiaal van het koor. ,,We hebben gelijk een en ander bij elkaar gezocht en het hem cadeau gedaan. Op sommige hoesjes staat Wout zelfs! Maar we hadden niet verwacht dat er nog een vervolg aan die gift zou zitten”, vertelt dirigent Wim Schoones. Wout ontving het pakketje, Lucia zorgde ervoor dat hij het gegeven materiaal ook echt kon afspelen. Nu luistert hij dagelijks naar de singles, de platen, de bandjes van het koor.

Sinds een jaar heeft dit woonzorgcentrum een eigen wensboom. Bewoners mogen er één wens per jaar in hangen. ,,Op die manier willen we dat de mensen hier nog ergens naar uitkijken. Dat hun dromen niet bij dromen blijft. We proberen het een en ander ook echt voor elkaar te krijgen. Iemands wens staat centraal, maar de andere bewoners vinden dit natuurlijk ook leuk.”  De dementerende Wout wilde graag de Oosterhoutse Nachtegalen nog eens live aan het werk zien. Die herinnering uit zijn jeugd is immers  ,,We kregen deze aanvraag en konden natuurlijk niet veel anders dan daarop ingaan. We dachten: als Wout ons live wil zien, hoeft hij niet speciaal naar een concert van ons. We gaan zelf gewoon naar Lucia!”, vervolgt Schoones.

,,De laatste weken is Wout erg afwezig en passief. Z’n blik op oneindig, of naar beneden. Moet je ‘m nu eens zien”, klinkt coördinator van Lucia Marianne van den Berg ontroerd. Wout danst, Wout beweegt enthousiast met z’n handen en lijkt het koor daarmee te dirigeren. Wout zingt zelfs mee. ,,Wat een verschil met de laatste weken, zoveel levenslust!”

De Oosterhoutse Nachtegalen bestaan nu ongeveer 78, 79 jaar. De jongste van het koor is 8, de oudste koorleden zijn begin-twintigers. Ze reizen de hele wereld over, vandaag hadden ze genoeg ruimte in de agenda om Wout te verrassen. En Wout, wat vond hij ervan? ,,Het was werkelijk fantastisch.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »