Hartje Breda: full treatment bij ANAC, terwijl je zelf koffie drinkt

Hartje Breda: full treatment bij ANAC, terwijl je zelf koffie drinkt

Nee, heel schoon is mijn autootje niet. De laatste wasbeurt is dan ook een jaartje geleden. Ook de binnenkant verdient geen schoonheidsprijs.

ANAC Carwash aan de Noordelijke Rondweg verbouwde dit jaar liefst acht maanden lang en zijn nu ‘voor 98% klaar’. De carwash bleef gedurende die tijd wel open en hanteerde daarbij gereduceerde tarieven.

Straks, als het af is, kost een totale schoonmaakbeurt je 24 euro. De Bredase vestiging is na Nijmegen en Tilburg de derde ANAC die dit aanbiedt. Tijd om die full treatment eens te ondergaan.

Beleving

,,Vroeger bestelde je bij de Chinees bij een schuifdeur. Even later had je je eten. Dat is niet meer zo, de consument wil zien wat er gebeurt”, legt directeur Lex Peters uit. ,,Het is een soort beleving, kinderen vinden dit geweldig”, vertelt Jeroen Peters, Lex’ neef.

Stofzuigerplein

Het zogenoemde stofzuigerplein zoals die er lag is naar boven verhuisd. Nu zet je je auto op een lopende band van 55 meter; zeven man personeel maken hem van binnen schoon, jij kijkt gedurende negen minuten toe, onder het genot van een kopje koffie.

Minder zeep

Iedere auto krijgt zo’n 60 tot 70 liter schoon water. Zo’n 80% daarvan wordt gerecycled, hergebruikt. ,,Het doel is uiteindelijk om bij wijze van spreken zonder riool te werken en het per auto te reduceren tot zo’n 40 liter water. Want: hoe minder water je gebruikt, hoe minder zeep ook nodig is.”

Bovendien: er komen zonnepanelen op het dak, het wordt allemaal zelfvoorzienend. ,,Het is een continue zoektocht naar hoe het effectiever, efficiënter en groener kan.”

Spullen die los in de auto liggen: daar blijven ze vanaf. Straks zit er in dat lege sigarettendoosje kleingeld; je weet het niet.

Full treatment

Overigens: zelf stofzuigen kan ook nog steeds, boven. Zelf je auto wassen ook; bij deze full treatment hoef je simpelweg niks meer zelf te doen. ,,Je krijgt hier wel alle tijd om zelf je auto te wassen. Daar zit geen tijdsdruk op. Met deze service ben je binnen een kwartiertje klaar en sta je weer buiten.”

Vogelpoep

Dat autootje van mij blinkt weer. Op wat vlekken van oude vogelpoep na, die zich in de lak hebben vastgebeten. ,,Dat krijg je er alleen handmatig uit, dat lukt niet via de wasstraat. Het enige dat wij kunnen doen is advies geven hoe je dat het beste kunt doen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven