Hartje Breda: BierenSpijs wandeling

Hartje Breda: BierenSpijs wandeling

Natuurlijk, de Bredase variant van de WijnSpijs Wandeling bestond al. Leidde je langs restaurants als ’t Jagthuijs, MeinesZ, Blini, Wolfslaar en Bistro Sharlot. Restaurants die je normaliter wellicht niet snel zou bezoeken stonden voor je klaar met een specifiek wijntje en een klein hapje.

Zondag vond de eerste BierSpijs Wandeling plaats. Dat vraagt uiteraard andere soorten restaurants. Restaurants waar speciaalbieren de boventoon voeren. Op de route ditmaal derhalve: Van Cooth 13, Publieke Werken, De Corenmaet, De Colonie, Zeezicht en Beers & Barrels.

Van Cooth 13 en De Colonie

Bij Van Cooth 13 serveert men twee heerlijke stukjes bavettes en een Imperator. ,,Uiteraard schenken alle deelnemers andere biertjes en serveren we alle zes ander vlees. Dat is in volle overeenstemming gebeurd”, legt bedrijfsleidster Linda Reijs uit. Bij De Colonie komt een heerlijk potje met hele malse rib roast op tafel te staan, met bijhorende La Chouffe. Dat smaakt wonderwel, maar, je hebt slechts van 12 uur tot 5 uur de tijd om alle locaties te bezoeken. ,,We zijn ook al bij De Corenmaet geweest. Daar hadden ze gamba’s, dus dit is een prima begin zo”, vertelt Jolanda Kolsters.

Zij viert vandaag haar vijfenvijftigste verjaardag, samen met haar moeder, haar man en hun twee kinderen. ,,Dan is €55,- per kaart wel veel geld, maar je wordt maar één keer 55, nietwaar?”, glundert ze. Hun volgende stop is Zeezicht, ze eindigen straks bij Beers & Barrels. ,,Daar wonen we in de buurt, dus dat komt heel goed uit.”

Beers & Barrels

Bij Beers & Barrels zelf krijg je een black angus burger en wat frietjes, met een Brooklyn Sorachi Ace als speciaalbiertje. De restaurants presenteren zich uitgebreid; de roemruchte historie van het Beers & Barrels-pand komt dan ook uitgebreid aan bod, wat deze route zonder meer extra cachet geeft.

,,Ik vind die €55,- ook echt heel schappelijk”, vertelt Rob de Graaf, terwijl zijn eten net gebracht wordt. ,,Ik bedoel, zo’n biertje kost normaal ook vijf of zes euro en het eten nog een stukje meer. En dat maal zes: lijkt me zeker een faire deal. We zijn ook bij de WijnSpijs Wandeling geweest, ditmaal lijkt het gevoelsmatig wat rustiger dan toen.” Er zijn voor deze eerste editie een kleine 140 tickets verkocht, tot tevredenheid van de deelnemende restaurants.  ,,Het is goede promotie, je kunt jezelf laten zien.”

Op 20 augustus staat weer een WijnSpijs Wandeling op het programma. Dan met Barlucca, Chocolat, Pinot, Floor, Gaudim en Golden Tulip Keyser als deelnemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »