Grootheid Romano Molenaar in Hoge Vucht

Grootheid Romano Molenaar in Hoge Vucht

Op het centrale plein van winkelcentrum de Hoge Vucht worden De Drie Vrienden al aangekondigd. Peter Beense, Frans Duijts en Django Wagner geven er deze middag een optreden, maar: tussen het podium en Albert Heyn is iets anders gaande.

Een workshop, ter promotie van het Bredase Stripfestival, op 14 en 15 oktober in het Chassé Theater. Een striptekenaar laat een vijftal kinderen zien hoe je figuurtjes tekent. ,,Want dat is het  mooiste: je mag dat helemaal zelf weten. Ieder detail.” Hij tekent een dinosaurus, die een meisje op zijn rug vervoert. Hij tekent een zestal gezichtjes, ieder met een eigen aanblik. Hij tekent een Viking. Bij iedere tekening een sterk onderbouwde uitleg; de workshop is leerzaam. En iedere gemaakte tekening wordt direct verloot onder de kinderen.

,,Dit is zo… bijzonder. Dit is… Het is ‘m gewoon écht”, verbaast een man zich van een afstandje. John van Mourick is stripfanaat en bezoekt met regelmaat beurzen. De tekenaar op dat podium is niemand minder dan Romano Molenaar, de huidige tekenaar van Storm. ,,Een grootheid, wat ongelofelijk dat hij hier in de Hoge Vucht staat”, kijkt Van Mourick met grote ogen naar het podium. Molenaar blijkt een superster. ,,Er zou ‘een ervaren tekenaar’ een workshop geven. Ik benieuwd. Ik kom, ik kijk… en ik kijk nog eens. On-ge-loof-lijk. Normaal staan er honderden mensen naar hem te kijken, in die wereld is het een grootheid.”

Een meisje krijgt een tekening, haar moeder neemt deze aan en rolt deze op. ,,Voorzichtig hoor!”, waarschuwt Van Mourick. ,,Die is geld waard. Liefhebbers betalen daar zo 50 of 60 euro voor. Soms zelfs het dubbele. Dit is ongelofelijk, maar het is logisch dat de tekeningen naar de kinderen gaan.”.

Molenaar zelf geniet van dit optreden. ,,Kinderen spelen natuurlijk veel games, maar alle creatieve processen beginnen op papier. Ik probeer de kinderen te leren kijken, naar perspectief, naar details.” En over de betrekkelijke rust waarin hij de workshop geeft- het overgrote deel van het winkelend publiek staat bij De Drie Vrienden- ,,Dat is fijn: niemand kent me hier, dat is op die beurzen wel anders. Hier heb ik tijd om rustig met de kinderen en de fans te praten.” Hij schudt Van Mourick de hand, die deze nerveus beantwoordt. Idool Molenaar signeert de nieuwste ‘Storm’, die idolate fan Van Mourick zojuist aangeschaft heeft. ,,Wauw. Ongelofelijk.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »