Gangmaker Wout

“Lieve mensen. Als we straks een vrouwelijke winnaar van de bingo hebben, krijgt zij nog een extra prijs: zij mag vanavond naar de Westertuin. Bij zonsondergang… Met Wout!”, roept de spreekstalmeester en spelleider van dienst. Gegiechel in de zaal: de 81-jarige Wout van Fessem kijkt er triomfantelijk bij. Wout valt al een tijdje op. Tijdens het eerste deel van het optreden van zanger / entertainer Tommy Lips danst hij zwierend en vrolijk langs de tafels, z’n armen hoog in de lucht. Wout lijkt een geboren gangmaker en ook nu, tijdens de muziek- en bingomiddag in de Westerwiek aan de Argusvlinder, is het een opvallende verschijning. “En dan ben ik nog gevallen ook deze week”, vertelt ie. “Wat pijnstillers, dan gaat het wel weer. En zoals altijd ben ik er gewoon bij om het hier nog wat verder op te vrolijken. Maar ik voel m’n rug nu wel!”

Diverse vrijwilligers organiseren zo’n acht tot tien keer per jaar een dergelijke middag in de Westerwiek. “Voor entertainment hoef je niet perse in het centrum van Breda te zijn, dat kun je ook hier gewoon hebben”, geeft één van deze vrijwilligers, Jan Verstraeten, aan.

Zanger en entertainer Tommy Lips laveert net als Wout door het publiek en probeert elke tafel gelijke aandacht te geven. Het aanwezige publiek -voornamelijk bewoners vanuit Stichting Elisabeth, maar toch ook aangevuld met enkele buurtbewoners- klapt en zingt vrolijk mee met de Nederlandstalige klassiekers die Lips ten gehore brengt. Helemaal achterin zit een mevrouw een woordzoeker te maken, het blaadje opvallend onopvallend onder de tafel. “Dat doe ik stiekem, dat hoeft natuurlijk niemand te zien. Ik vind dit soort middagen altijd heel leuk, maar ik moet altijd wat te doen hebben, dus heb ik ‘m voor de zekerheid meegenomen. En ik moet zeggen: ik vind het een prettige combinatie: fijne muziek om me heen en een lekkere woordzoeker op hetzelfde moment”, klinkt het tevreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »