Denverdrone

Het is vandaag zondag 3 april 2016. De dag dat het zonnetje rond het middaguur alsnog doorbrak, na een weertechnisch bezien enigszins teleurstellend bewolkt weekend. Met temperaturen van rond de 20 graden konden de jassen dit jaar voor het eerst echt uit en de deuren voor het eerst echt open.

De terrasjes waren uiteraard direct gevuld –het blijft Breda, nietwaar?- en de fietspaden waren beduidend drukker dan de autowegen. Bij Brasserie Het Kwartier aan de Dr. Struykenplein werden alweer ijsjes verkocht. Redactionele tip: probeer dat mintijs van ze. Daarop won men de ‘IJsstrijd 2015’ van deze krant.

Op het grasveld aan de Heuvelbrink spelen een vader en een zoon met een zogenoemde ‘Denverdrone’. Het zijn Petre Ciobanu en z’n bijna 8-jarige zoontje Matei. “De zondag is toch ook bedoeld om met je kinderen te spelen. Morgen moet ik gewoon weer werken, maar met dit mooie weer wilde ik met hem naar buiten.

Nu even met deze drone spelen, straks nog een stukje fietsen naar het bos.” Matei volgt de vluchtige bewegingen van de drone nauwlettend en enthousiast. Het apparaat maakt flink geluid, die gelukkig al snel verstomt door het kleine beetje wind. De buurt heeft er dan ook zeker geen last van.

“Door die wind kun je niet precies bepalen wat de drone doet. Soms maakt ie zomaar een harde smak op de grond. Daar kan ie gelukkig gewoon tegen, daar gaat ie niet kapot van.” Petre bestuurt de drone, Matei staat naast z’n vader. “Deze drone mag alleen bestuurd worden door 14 jaar of ouder, dus Matei mag er nog niet mee spelen.

We spelen hier nog hooguit een half uurtje mee, het is vandaag te lekker om op één plek te blijven.” Dat het zonnetje pas later doorbrak heeft alsnog een voordeel, stelt Petre. “Vanmorgen kon ik nog een beetje administratie doen, buiten was het nog niet zo boeiend voor de kinderen. Sinds vanmiddag zijn we buiten. Tot etenstijd is het gewoon lekker buiten spelen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »