De rollatorrace

Vlak voordat de warming-up begint, staat de vrolijke mevrouw Van der Laat-Verhult (69) al te heupwiegen op de muziek. Voor haar ligt een schaaltje met Engelse drop, ernaast een theekannetje. Vastgeplakt aan haar rollator, anders verschuift het. “Mijn doping voor onderweg. Het theekannetje is trouwens voor de sier, ik heb gewoon een flesje water.” Ze maakt dagelijks wandelingen en keek reikhalzend uit naar dit evenement.

Ze is één van de zestig deelnemers die meedoen aan de Rollatorrace bij AV Sprint, georganiseerd door Betrokken Ondernemers Breda in samenwerking met diverse instanties. “We willen de mensen uit hun woningen krijgen, naar buiten. Minder mobiel en toch midden in de bossen met dit lekkere weer: dat is toch heerlijk?”, zegt organisator Rombout Kerremans. Ontroerend is het moment dat de dementerende Cees van den Bogaert (76)  de finish passeert. Hand in hand met z’n vrouw Rhoda (77), met wie hij al 54 jaar samen is en ogend als een jong verliefd stel. “We lopen altijd hand in hand. Hij vindt m’n ondersteuning heel prettig”, verklaart Rhoda.

Geen wedstrijdelement bij de Rollatorrace, iedereen krijgt een gouden medaille van wethouder Miriam Haagh. “Met na afloop een gebakje en een advocaatje en natuurlijk wat muziek. Het gaat niet om het rondje, het gaat om een dagje er uit”, besluit Kerremans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »