Buitenbowl bij Pier15

Buitenbowl bij Pier15

Buiten skatepark Pier15 verrijst langzamerhand een waar openluchtsportterrein, of, zo je wil: een urban stadspark. Naast het basketbalveld werd vanmiddag een buitenbowl geopend; een klein skatepark waar skaters hun oeuvre kunnen oefenen én etaleren. Dat gebeurde vanmiddag dan ook, met hiphopbeats en enthousiaste toeschouwers.

Gemeente Breda

De buitenbowl is er door de gemeente Breda geplaatst, op een plek waar skaters sowieso al graag komen. ,,Hij staat er nu anderhalve week en je merkt dat ie populair is. We hebben al skaters gehad uit Amsterdam en Rotterdam die hier toch even een kijkje zijn komen nemen”, zag bedrijfsleider Rinse Staal van Pier15. De buitenbowl is speciaal voor deze plek gemaakt door het bedrijf NineYards. ,,Zij bouwen dit soort parken door heel Europa en zijn altijd uniek. Je kunt hier prima achtjes rijden en snelheid behouden. Dat zit ‘m dus echt in details.” De komst van de buitenbowl is snel gegaan, in de winter werden de plannen kenbaar gemaakt. De buitenbowl is onderdeel van de Visie Sport & Bewegen 2017-2030 van de gemeente Breda.

Urban stadspark

Staal is verguld dat het park naast Pier15 staat. ,,Wij proberen het hier erg levend te houden, dus is het fijn dat de gemeente dat ook zo herkent en dat ze ‘m hier neergezet hebben. Hier wordt ie daadwerkelijk gebruikt, op een andere locatie is dat nog afwachten.” De openbare ruimte rond Pier15 is dagelijks geopend van 10 uur ’s morgens tot ongeveer 12 uur ’s avonds. ,,We verwachten nog wel een leuke wisselwerking tussen de basketballers en de skaters. In zekere zin zijn het beide straatsporten. Sporten die veel vrijheid in zich hebben.” Staal merkt dat het skaten onder de jeugd weer aan populariteit wint, niet alleen omdat skaten vanaf 2020 een Olympische sport wordt. ,,Juist die urban sports zoals freerun en skaten. De cultuur, de sport en sociaal bezien zijn dat de sporten van de toekomst. Juist omdat het geen verenigingscultuur is.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven