Bredase Bouwers Voetbaltoernooi

Bredase Bouwers Voetbaltoernooi

Ieder jaar neemt een ander bouwbedrijf uit Breda de organisatie van het traditionele Bredase Bouwers Voetbaltoernooi op zich, samen met dé organisator van oudsher: Frans Krol. Dit jaar was het de beurt aan BouwSchool Breda, dat zichzelf inmiddels als één van de grootste werkgevers in Breda ziet. ,,Zo’n 140 leerlingen van ons volgen de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL); ze zijn feitelijk bij ons in dienst en leren het werk bij deze bedrijven”, vertelt oud-directeur Arie van Empel.

Essentie van het toernooi: alleen Bredase bouwvakkers en vooral gezelligheid. Het Bredase Bouwers Voetbaltoernooi beleeft dit jaar haar 44e editie. Het is voor het vierde jaar dat het evenement op het kunstgrasveld van De Blauwe Kei plaatsvindt. Frans Knol is alle edities heel nauw betrokken geweest bij de organisatie en regelt de EHBO, de velden, de horeca en de scheidsrechters. ,,Je merkte de crisistijd op dit toernooi ook, er was wel een dipje. De organisaties besteedden er simpelweg wat minder geld en tijd aan, er waren dan ook minder deelnemers. Die crisis is nu toch goeddeels voorbij, het toernooi is weer tiptop”, wijst Knol op de 24 deelnemende teams en de organisatie.

Dit jaar is het weer een drukte van belang. Vooral tijdens de plotselinge regenbuitjes is het goed toeven onder de partytent. Daar worden rond 12 uur al de nodige biertjes weggetikt. En dat terwijl ‘de derde helft’ pas rond een uurtje of 5 begint met een optreden van de Etten-Leurse zanger Rob van Daal.

De 20-jarige Jeroen Leijten doet dit jaar voor de vierde keer mee aan het toernooi, namens Sprangers. Hij zit daarnaast bovendien nog op de Bouwschool Breda. ,,We hebben de afgelopen weken ons team geformeerd. Ik denk dat er zo’n twintig BBL’ers zijn vandaag bij de verschillende teams.” Leijten is timmerman en werkt gewoon vijf dagen per week. ,,En daarnaast nog twee keer per week ’s avonds naar school. Dat is af en toe wel heftig als je dagelijks om 6 uur begint -je bent meestal toch dan weer om half 11 thuis, maar ik ga er nooit met tegenzin heen.” Hij neemt een laatste slokje van zijn biertje, het zonnetje breekt immers even door tussen de regenbuien. ,,Zo. Ik denk dat ik nog even een paar minuutjes mee ga voetballen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »