“Arriveren in een TOF strijdtoneel”

“Arriveren in een TOF strijdtoneel”

Loopvereniging TOF werd op 25 mei 1987 opgericht, ontstaan uit een trimvereniging van PTT Post. En dus viert Trim Ons Fit morgen zowaar haar 30e verjaardag; een heus jubileum. ,,We hebben geen clubhuis, maar spreken af op het parkeerterrein van AV Sprint. We zijn gewoon 150 volwassenen (de jongste is 18, de oudste 76) die graag lopen”, schetst bestuurslid Willem Schets, reeds 22 jaar verbonden aan TOF.

TOF omschrijft zichzelf als een hele gemakkelijke, laagdrempelige vereniging. Maar: ,,Er wordt wel serieus gesport. We hebben gecertificeerde trainers, zoals Harry Coolen, die er voor zorgen dat het sporten ook verantwoord gebeurt.” In de zomermaanden rennen de TOF-leden graag door het Mastbos, in de winter wijken ze uit naar de gemeentelijke banen bij Sprint. ,,Natuurlijk hopen we altijd op nieuwe aanwas. Bij ons gaat het niet zozeer om presteren en records, maar het lopen is wel de essentie”, legt voorzitter Rob van der Pas uit. Maar toch. TOF treedt nauwelijks op de voorgrond en dus is er weinig herkenning. ,,Dat zou ik wel iets anders willen. Te beginnen met onze traditionele Kerstcross.” Van der Pas heeft wat betreft een droom. Vooralsnog vindt deze Kerstcross op Tweede Kerstdag plaats vanuit de manege van Hoeve Galderzicht. ,,En dat verandert ook niet. Maar wat zou ik het mooi vinden als de laatste meters van het parcours voorzien zijn van TOF-vlaggen. Alsof je zo’n Egyptisch strijdtoneel binnenkomt. Daar waren het van die indrukwekkende zuilen, bij ons zijn het dan een soort paarse banners met groots TOF erop. Daar kunnen onze sponsors dan ook wat zichtbaarheid krijgen.”

Het jubileum van TOF wordt zondag gevierd tijdens de Haagse Beemdenloop. ,,Men schrijft zich daar individueel voor in, daar staat TOF buiten. Maar als onze leden een TOF-shirt aan doen, betalen wij hun inschrijfgeld terug. Zo doen we weer wat terug voor onze leden en zijn we tijdens ons jubileum ook écht vertegenwoordigd.” Hoeveel TOF’ers mee doen durft Van der Pas niet te zeggen. ,,Jazzfestival, NAC dat wellicht promoveert, een temperatuur van 31 graden: er zijn zondag best een aantal verlokkingen om níet mee te doen!” Maar: ,,Een mannetje of 15 zal er toch wel zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »