Happy Station XXL gaat voor groot op het station

Happy Station XXL gaat voor groot op het station

BREDA – Over ongeveer honderd vierkante meter wordt de strijd uitgebeeld tussen ‘de lelies’ en ‘de gele draken’. Zo’n drieduizend Playmobil poppetjes staan aan het front, diversen zijn al gesneuveld. Het grootse diorama maakt indruk en kan vanuit een binnentuintje in het Bredase station in optima forma bekeken worden. Twee steden, met daartussen een felle strijd om de macht: de Middeleeuwen zijn terug, de fantasie slaat op hol.

Jonathan van Hoeve uit Oost-Vlaanderen begon er donderdagmiddag met vier man aan, werkte vrijdagnacht onafgebroken door en tien minuten voordat Happy Station XXL haar deuren officieel opende, werd het laatste puntje op de i gezet.

Een nieuwe auto

‘Een nieuwe auto’, dat is ongeveer de waarde aan Playmobil dat aan deze strijd deelneemt. Ook andere diorama’s verraden een hoge marktwaarde. Vliegtuigen, een kermis, de ontwikkeling van architectuur en een heuse wereldkaart: de eerste editie van Happy Station XXL heeft in totaal zo’n 900 vierkante meter aan Playmobil, verdeeld over zeven leegstaande commerciële ruimtes op het station en de stationshal zelf. Een markt en enkele attracties vervolmaken het evenement, dat nog tot vrijdag 19 oktober duurt.

Drie jaar geleden opende Happy Station op het station. Sindsdien verwelkomde het project van Patric van Boven Kaarsmaker tussen de 65.000 en 70.000 bezoekers per jaar. Het evenement zelf is, stelt hij, het op twee na grootste Playmobil-evenement van Europa. Voor Jesse (11), Lucas (9) en Noah (6) uit Capelle aan de IJssel staat Happy Station gelijk aan Breda. De familie bezocht het diorama achterin het station reeds viermaal en zondag deden de drie broertjes mee aan de bouwwedstrijd: ze namen hun eigen Playmobil mee en lieten ‘een gevecht tussen spierballenpoppen en zombies’ zien. De jongens willen allereerst zélf hun bouwsels laten zien aan het publiek en de jury; de professionele diorama’s worden pas na de wedstrijd bekeken. Volgens Van Boven Kaarsmaker werd Happy XXL op zaterdag door zo’n 5000 mensen bezocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »