Guus Meeuwis laat Paaspop zingen

DEN HOUT – Dit weekend vindt in Den Hout de 25e editie van Paaspop Den Hout plaats, met zaterdag Nielson en Guus Meeuwis (om 20:00 uur) als voornaamste publiekstrekkers. De zaterdag is uitverkocht. Vrijdagmiddag voegde de organisatie een extra festivaldag toe in de vorm van een kindermiddag. 220 kinderen vermaakten zich met springkussens over het gehele terrein. ,,Dat was eigenlijk speciaal voor ons jubileum, maar de kinderen en ouders vonden het geweldig. We kregen regelmatig de vraag om dit volgend jaar nogmaals te doen; dat gaan we daarom natuurlijk nog wel bekijken”, legt Bram Bul van de organisatie uit.

Zondagavond is nog een teede extra toegevoegd aan het jubileum in de vorm van een Paaspop Jubileumshow, dat gelijkenissen zal hebben met de Vrienden van Amstel Live. Oosterhouter Jimmy van den Nieuwehuizen heeft een programma samengesteld met de organisatie. Xander de Buisonjé, Wulf en Martijn Fischer geven acte de présence.

,,En met Guus Meeuwis, Golden Earring én Nielson op het affiche hebben we ook wel echt een sterk programma denk ik.” ‘

Guus Meeuwis plaatste zijn oudste hit, ‘Het is een nacht’, voorin de set. Het nummer viert deze zomer eveneens haar 25-jarig jubileum, maar de volledige tent leek het nummer nog altijd woord voor woord te kennen. De band zette de tent met name in de toegift in vuur en vlam, met het tweeluik ‘Brabant’ en ‘t Dondert en ‘t bliksemt’. Vervolgens werd het muisstil. En donker. Een gewelf bovenin de tent geeft licht; daar staat wat te gebeuren, daar wordt de aandacht naar getrokken. Uit het dak daalt een minipodium, waar DJ Ransom en MC staan, om vervolgens aan te vangen met een hardstyle set met zeer herkenbare melodieën. Ditzelfde podium zal zondag gebruikt worden tijdens de jubileumshow. Of dat podium een blijvertje is: ook dat moet blijken, legt Bul uit. ,,Het is voor het jubileum, maar als het gewoon heel tof blijkt te zijn en aanslaat: waarom niet?”

Deze zaterdag is uitverkocht. Voor de zondag zijn nog een paar honderd tickets in de verkoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »