Gratis schetsen corso zorgen voor fijn tijdverdrijf in Zundert

ZUNDERT – Wessel (9) en Imee (6) van den Broek kleuren graag. Ze hoopten er al langer op dat er ooit Corsokleurplaten op de markt zouden komen. ,,Dus toen ik de schetsen vanmorgen op Facebook voorbij zag komen, twijfelde ik geen moment en zette de printer aan. Ze waren echt door het dolle heen”, grijnst moeder Marjolein. Corso-ontwerper Erwin Leenaerts van buurtschap Wernhout zette donderdagochtend eigen schetsen van oude corsowagens op Facebook. Voor de kinderen uit het dorp, om wat te doen te hebben in deze onzekere en vervelende tijden.

Leenaerts wil er verder ook niet al téveel tijd aan kwijt zijn. Er ook niks aan verdienen, maar de kinderen gewoon op laagdrempelige wijze wat leuks te doen geven. Zijn oproep aan zijn collega-ontwerpers -zowel binnen als buiten het Zundertse Corso- is simpelweg om ook oude schetsen te delen. ,,Dan kunnen de ouders het gewoon zelf uitprinten. De kinderen in ons eigen buurtschap zijn echt corsogek en dat geldt natuurlijk voor veel meer buurtschappen.” En omdat het idee vooral heel eenvoudig is, haken ontwerpers aan. Tientallen schetsen passeren de revue op zijn timeline. Alle schetsen zijn uiteindelijk ook echt corsowagens geworden, ziet Leenaerts. ,,Ik heb er zelf nog best veel die ik misschien nog kan gebruiken. Die houd ik nog even voor mezelf.” Marjolein drukt alles dat voorbij komt in tweevoud af, Wessel en Imee starten direct met ‘Adieu Vincent’ van buurtschap Wernhout en Gekkengoud van buurtschap Laer-Akkermolen. Winnaars van het corso in respectievelijk 2015 en 2013. ,,Het zijn zulke corsogekken, dat de wagens zo echt mogelijk willen natekenen. Met de originele kleuren dus”, grijnst Marjolein.

De twee kinderen kijken in de zomer uit op de tent van buurtschap Raamberg. ,,Als we op vakantie gaan, mogen ze altijd wat dvd’s meenemen. Dat zijn meestal volledige corso’s. Ze kennen de wagens, ze kennen de kleuren, de buurtschappen”, schetst moeder Marjolein de corsogekte in huis. Het gezin beperkt zich daarbij niet tot Zundert, maar maakt ook uitstapjes naar andere corso’s. ,,En je raadt het al: uit al die schetsen filteren ze de Zundertse wagens er zonder nadenken uit.” Als de tekeningen klaar zijn, willen ze hun ingekleurde schetsen in de brievenbus doen van zorgcentrum De Willaert. ,,Omdat de bewoners ook vaak corsogek zijn. Dat vinden Wessel en Imee een leuk idee, maar dan zeggen ze wel gauw: ‘maar de mooiste houden we voor onszelf hoor!’”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven