Gelovigen in rij voor genezer

BREDA – Van donderdag tot en met zondag organiseert Evangeliegemeente De Deur een zogenoemde tentencampagne op evenemententerrein Breepark. Hoofdspreker is pastor Wayman O. Mitchell, die een drietal genezingsdiensten leidt. Gisterenavond kwamen daar zo’n 600 bezoekers op af.
“Wij geloven dat God mensen geneest. Mitchell roept Jezus aan”, zegt pastor Chris Entong van De Deur. Bezoekers met lichamelijke ongemakken worden opgeroepen zich naar het podium te begeven. Een man op krukken ervaart door aanraking van Mitchell plots minder pijn aan z’n voet en verlaat het podium zonder krukken. “Het verschil met de meest christelijke stromingen, is dat hier alleen maar mensen zitten die hiervoor kiezen. Heel zelfbewust. En iedereen is hier gelijk. Het heeft niets met je opvoeding of achtergrond te maken, iedereen die hier zit denkt zelf na”, stipt Stevie Entong, de zoon van, aan. Het organiseren van het evenement ging De Deur desgevraagd eenvoudig af. “En omdat we laagdrempelig willen zijn, vragen we het publiek geen entreegeld. We vragen een kleine vrijwillige bijdrage aan het publiek”, zegt Chris Entong. De organisatie roept op het podium nadrukkelijk op vrijgevig te zijn. “Het heeft ons zo’n 29.000 euro gekost, we willen deze diensten gratis houden. Maar het is zoals staat geschreven in de Bijbel: er wordt van u verwacht dat u geeft wat u hebt”, klinkt het vanaf het podium. Tot en met zondag zullen er nog twee genezingsdiensten van Mitchell volgen. Ook Chris Entong en Evert Valk van De Deur Nederland zullen nog diensten leiden. Vrijdagmiddag en zaterdagmiddag zal het gezelschap het centrum van Breda intrekken, in een poging het geloof in Breda te verspreiden.

KADER
De nu 86-jarige Wayman O. Mitchell uit Arizona stichtte in 1970 de Christian Fellowship Ministries, waar inmiddels 2200 kerken wereldwijd bij zijn aangesloten. Een van die kerken is Evangeliegemeente De Deur, die jaarlijks ergens in Nederland diensten organiseert in een festivalsetting. Dit jaar is Breda ‘door God aangewezen’. Mitchel zal een drietal genezingsdiensten leiden. Chris Entong van De Deur: “Wij hopen Bredanaars te verwelkomen. Ons voornaamste doel is dat iedereen God leert kennen.” De entree is dan ook gratis.

QUOTES
Femke de Sain, 18, Zwolle: Ik wil altijd kijken als Mitchell komt en logeer dit weekend in een hotel. Het is geweldig om wonderen te zien gebeuren.

Kathy Kovacs, 27, Breda: ik ben zeven jaar geleden op straat bekeerd en voel me hier omarmd. We helpen allemaal mee, ik ben dit weekend toiletjuffrouw.

Stevie Entong, 24, Breda: Ik zonderde me in m’n pubertijd af van het geloof. Uiteindelijk keerde ik uit eigen beweging terug: het is een passie geworden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven