‘Dat gejuich gaf echt een kick, supermooi moment’

‘Dat gejuich gaf echt een kick, supermooi moment’

BREDA – Het meisjesteam van Weilust heeft met een eclatante 5-2 overwinning op De Klokkebei het schoolvoetbaltoernooi gewonnen. De finale vond plaats in het Rat Verleghstadion. Zo’n vijfhonderd enthousiaste supporters zagen vanaf de B-Side aanvoerster Senna Holzken liefst vier keer scoren.

Vooraf zijn beide teams merkbaar nerveus voor deze finale. ,,Mijn dochter Luna is stikzenuwachtig, ze slaapt echt al een paar nachten nauwelijks”, glimlacht Weilust-coach Arjan Don. Ongeveer acht van de dertien meisjes van Weilust voetballen ook in clubverband, veelal bij DIA. Aanvoerder van het team is Senna Holzken. ,,Mijn eigen team bij DIA is beter dan Weilust, sommige meisjes zitten namelijk niet op voetbal. Het is wel heel gaaf om mee te doen aan dit toernooi. Normaal ken ik de tegenstander al een beetje, maar nu weet ik niet wat ik moet verwachten van De Klokkebei. Volgens mij spelen de meesten hockey”, blikt Holzken vooruit. Eerder voetbalde ze al eens in het RKC-stadion, bij NAC zit ze soms op de tribune. ,,Het is spannend om in een stadion te spelen voor publiek. Ik wil hier straks ook naar alle EK-wedstrijden gaan. Het is mijn grote doel om zelf ooit in het Nederlands Elftal te spelen.”

Bij De Klokkebei is Mieke Schuiling de aanvoerster. Normaliter voetbalt ze bij UVV ’40, vandaag is ze keepster namens haar school. ,,Onze strategie is vooral keihard werken. Als we de bal kwijt zijn, proberen we ‘m zo snel mogelijk terug te pakken en zo snel mogelijk over te spelen. Ik was vooral nerveus in de halve finale. Er stond natuurlijk ook wat moois op het spel. Want hoe vaak mag je nou in het NAC-stadion voetballen?”

Dit jaar begon een recordaantal van 22 meisjesteams aan het schoolvoetbaltoernooi, met gemiddeld zo’n dertien speelsters. Het verschil tussen De Klokkebei en Weilust is eigenlijk minimaal, maar één speelster springt er toch echt bovenuit. Na een wat nerveus begin, met een fel meelevend publiek,  trekt Holzken de regie naar zich toe. Vanuit het middenveld dirigeert ze het spel en zet ze de lijnen uit en neemt het team op sleeptouw. Het derde doelpunt van Weilust wordt gemaakt door Mae Chatalina, die daar naderhand van genoot. ,,Ik scoor wel vaker bij mijn eigen team van DIA, maar een doelpunt maken in een stadion met zoveel mensen is echt heel gaaf. Dat gejuich gaf echt een kick, dat was een supermooi moment.” Voor De Klokkebei scoorden Jenna en Bente.

De wisselbeker gaat dit jaar dus naar Weilust. Bovendien gaf de Gemeente Breda aan zowel De Klokkebei als Weilust tickets voor een groepswedstrijd van het Europees Kampioenschap voor vrouwen. Bij de jongens won De Zandberg met 3-2 van De Spindel. De andere jongensfinale ging tussen Boomgaard 3 en Laurentius 2. Die wedstrijd eindigde in 0-4.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »