Funkerman laat Slotpark Oost dansen

OOSTERHOUT – Het is 21:15 en Funkerman betreedt het podium. Kinderen spelen nog vlak voor hem, maar al snel gaan ze weg. Een soort van noodgedwongen, om plaats te maken voor dansend publiek. Al snel stroomt Slotpark Oost behoorlijk vol.

Het podium op Slotpark Oost is nieuw. Vorig jaar bleek het loungegedeelte dat hier gesitueerd werd dusdanig goed aan te slaan, dat het wat verruimd werd. Op zaterdag staan er dj’s op het programma, maar de gehele dag blijft het toch wat rustig. Tot Funkerman dus, ‘de absolute headliner’ van dit podium, aldus programmeur Jeroen van den Bosch. ,,Het leuke is: vanmiddag belden z’n ouders me dat ie hier met de fiets heen kwam. Vind ik leuk.”

Funkerman is een upcoming star. Een lokaal talent dat publiek trekt, zegt de Oosterhoutse Carla. ,,Steeds meer mensen gaan ‘m volgen. Hij staat al veel in Breda, op grote podia. Dit podium is al veel te klein voor iemand van zijn status.” De 50-jarige Carla kijkt om zich heen: alle leeftijden dansen. ,,Dit podium lijkt me een blijvertje, als ze het iets beter gaan programmeren.”

Voor Jolanda Slaats uit Oosterhout zal dit ongeveer de vijfde keer zijn dat ze Funkerman ziet en het is de derde keer Parkfeest. Ze gaat overwegend naar dancefestivals. ,,Ik schipper tussen het hoofdpodium en dit, heb me bijvoorbeeld goed vermaakt met Rowwen Hèze. Dit podium is een prima toevoeging, maar vanmiddag was het toch constant wat leeg hier. Zaten we bij dat minikroegje met speciaalbier en daar is ook niets mis mee natuurlijk. Het mag nog wat groeien hier.”

Voor Ellen Ehmen is de muziek bijzaak, maar festivaltechnisch vindt ze dit een goede zet. ,,Je ziet dat hier hetzelfde publiek komt als op het hoofdpodium, dat is leuk om te zien. Dit soort muziek vinden mensen ook leuk en je moet het levend houden, vooral voor de jeugd die je hier ook veel ziet. Dat het vandaag wat rustiger is, is niet gek. Het is deze zaterdag sowieso niet erg druk vind ik. Let maar op, morgen wordt het drukker, vooral hier.”

Zondag treden hier onder andere (Jules) Deelder & Van der Lek Sem Rozendaal en Hippe Gasten op. Op het hoofdpodium staan Ares, Suzan & Freek, Raymond van het Groenewoud, Handsome Poets, Kenny B, The Overslept en afsluiter WC Experience.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven