Familie beloont bos met bomen

BREDA – De Zevenlindendreef in het Mastbos heeft sinds zaterdagmiddag weer zeven jonge lindebomen aan het pad staan. Een cadeau van Frans (79) en Cock (78) Rosdorff, ter ere van hun 50-jarig huwelijksjubileum. ,,Het Mastbos heeft ons in die jaren veel gegeven. We wilden het bos graag wat teruggeven”, verklaart Cock.

De oudste landkaart waar de Zevenlindendreef op vermeld staat, komt uit 1614 of 1615, weet boswachter Karin van Hoof. ,,Daar staat een hele brede boom met vele aftakkingen op getekend. Het heette toen al de Zevenlindendreef, dus dat zouden dan ook zeven lindebomen geweest kunnen zijn.” De laatste keer dat er nieuwe lindebomen geplant werden, was vlak voor de Tweede Wereldoorlog. Daar zijn er nog twee van over, beide zijn ze op sterven na dood.

,,Op 3 september jongstleden waren wij 50 jaar getrouwd. We wilden daar iets bijzonders mee doen. Iets blijvends en tastbaars”, vertelt Frans. ,,Wij liepen en lopen regelmatig in het Mastbos. Zowel de kleinkinderen, als onze kinderen als wijzelf komen hier graag.” Ze namen contact op met Staatsbosbeheer, die zeven nieuwe lindebomen op deze plek opteerde. ,,Het idee om bomen te planten komt van de Boomplantdag, begin november.” In natuurgebied Ramenberg bij Loenen kon men zelf bomen planten. “Maar met dat bos hebben we niets, met het Mastbos hebben we een warme band. We hebben eens onderzocht of daar ook iets mogelijk was.”

Zo geschiedde: zaterdagmiddag toog de hele familie -veertien man sterk- naar de Zevenlindendreef en plantte de zeven jonge bomen. ,,Een cadeau voor de familie, van de familie. Vele generaties na ons kunnen er van genieten. Ik kijk nu al uit naar de lente, als ze in volle bloei staan”, kijkt Cock tevreden naar de nog kale bomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »