‘Eindelijk geen vrijdag en maandag meer’

‘Eindelijk geen vrijdag en maandag meer’

BREDA – ,,Het was bizar. Ik drukte om de minuut op f5 en hop: weer 50 seizoenkaarten erbij”, omschrijft persvoorlichter Matthias van Wettum van NAC de hectische woensdagochtend. En hoewel de offline kaartverkoop aan de balie eigenlijk om 13:00 uur ’s middags zou starten, werd toch besloten de servicedesk om 9 uur al te openen. ,,Er stonden al heel wat mensen voor de deur te wachten. We zagen geen reden hen niet te helpen.”

Het is om 13:00 uur dan ook niet erg druk bij de servicebalie, maar de medewerkers hebben toch continue iemand bij zich. Waaronder Nicolette Ossenblok en Kylie Meijer. ,,Het is een moeder-schoondochter-uitje. Wij halen de seizoenkaarten voor mijn man Richard en zoon Gerald; haar vriend”, legt Ossenblok uit. De mannen zijn aan het werk, de dames zagen het als uitgelezen mogelijkheid samen nog een drankje te drinken. ,,Het afgelopen jaar is Richard niet geweest. Het is die vrijdagavond die het onmogelijk maakte. Richard en Gerald besloten direct samen weer naar de B-Side te gaan.”

Dat valt op: niet de sportieve malheur waarin NAC de afgelopen twee jaar vertoefde, maar de speeldata zijn reden geweest voor veel supporters niet meer te gaan. Dat geldt ook voor Martin Hunze. ,,We gingen jaren lang met een groepje van vijf naar NAC. Maar het merendeel kon die vrijdag en maandag niet bolwerken, dus was het voor de overblijvers ook niet meer de moeite. NAC draait om de gezelligheid, om wat erbij komt kijken.” Met deze groep keek Hunze deze zondag in café De Bommel naar NEC – NAC. ,,Een van ons komt uit Zoetermeer, die zei gelijk: jongens, we gaan weer.  Daar waren we het gelijk over eens. Het grappige was dat ik hem welgeteld twee jaar niet meer gezien had.”

Hunze haalt de seizoenkaart bij het stadion, omdat het online onmogelijk is om zijn Bredapas te gebruiken. Met de kaart krijgt hij een korting van 50%. Ook voor John en z’n 11-jarige zoon reden om de kaart nu hier op te halen. ,,Maar de korting is alleen voor mij geldig en niet voor hem”, klinkt het teleurgesteld. ,,Ik moet erover nadenken, het is dan toch veel geld. Gek toch, dat hij dan geen korting krijgt? Ik hoopte dat ze daar wat coulanter in zouden zijn. Ik ga het overwegen, maar ik kan m’n zoon al wel beloven dat hij het komend jaar zeker een aantal keren met me mee gaat naar NAC.”

Van Wettum verwacht deze week de grens van de 10.000 seizoenkaarten wel te passeren. Hij schat dat er zo’n 14 tot 15.000 seizoenkaarten voorradig zijn. ,,Voor zowel de B-Side als Vak G houden we zo’n 400 kaarten over voor de losse verkoop. Voor de Ere- en Hoofdtribune ongeveer 1000. Verder is Vak I alleen bedoeld voor de losse kaartverkoop.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »