Eindelijk gebeurt hier wat

Eindelijk gebeurt hier wat

OOSTERHOUT – Een rij en zelfs dranghekken voor model Donny Roelvink tijdens de Oosterhoutse Black Friday Shopping Night. De zoon van Dries poseerde geduldig met ieder die het maar wilde en dat waren er nogal wat. Een meterslange rij, met daarin zo’n 150 fans. ,,Omdat het een knappe vent is”, legt Isa Maris uit. ,,Dit is voor Oosterhout dus echt al een groot ding, moet je nagaan. Eindelijk gebeurt hier eens iets”, vult moeder Kathy aan.

Het was druk, deze vrijdag in het winkelgebied van de stad. Van de Arendshof tot aan de Markt was het aangekleed met kerstverlichting, straattheater, muziek en vooral heel veel open winkels. Met schreeuwende kortingen. En ja, dat was voor Kathy Maris ook zeker een reden om te komen. ,,Vooral kleding, ik ga lekker ordinair koopjesjagen. En we zullen nog wel een kijkje nemen bij de optredens.” Want naast Roelvink, waren er ook optredens van lokaal talent en van gevestigde namen als Yes-R en Lange Frans.

Koopavond

Normaliter zijn de koopavonden in Oosterhout tot negen uur, wat in de praktijk inhoudt dat de meeste winkels eigenlijk al om acht uur sluiten. ,,Daarom is er ’s avonds normaal gesproken écht te weinig tijd. Dat het vandaag tot elf uur, is geeft ons wel wat meer rust tijdens het shoppen”, erkennen Anita en Anita, die hun achternaam niet willen geven. ,,Het is echt gezellig druk vandaag en ook buiten de winkels is het aantrekkelijk aangekleed.”

Vrijwel alle winkels doen mee en vrijwel alle winkels trekken ruim voldoende klandizie. In boekwinkel Het Verboden Rijk is het druk, in juwelier ’t Goudhuisje wordt volop gezocht naar een aantrekkelijke korting en ook Arjun Fashion heeft het zeker drukker dan op andere dagen. ,,Maar ik ben vooral benieuwd hoe het na negen uur zal zijn.”

Twijfel

Die twijfel van winkeliers lijkt eigenlijk wel de essentie te zijn voor het winkelend publiek. ,,In Oosterhout weet je gewoon nooit zeker of een winkel open is”, legt Jacqueline Flintrop uit. ,,Je kunt gewoon niet met een gerust hart op een zondag of met een koopavond naar de stad, want die winkels trekken hun eigen plan. En dus kies ik steeds vaker voor Breda.” Dochter Marloes herkent dit. ,,Vandaag kom ik voor schoenen, die ik al een tijdje op het oog had en die nu wat goedkoper zijn. En ja, dit is echt een succesvolle avond voor de binnenstad, maar het is maar voor een avond. Het zal niets veranderen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »