Een nieuwe muziekstudio op Stek: Houtje Touwtje Strogebouwtje

BREDA – Sinds vrijdag heeft Breda een geheel nieuwe muziekstudio; op het creatieve bedrijventerrein Stek is Houtje Touwtje Strogebouwje verrezen. De ruimte is voornamelijk gemaakt van natuurlijke materialen. “Ik wilde een levendige, warme ruimte creëren. Dankzij de natuurlijke bouwmaterialen en de ronde vorm voelt men zich hier gelijk thuis en welkom ”, aldus initiator Erik van den Berge uit Roosendaal.

Er zullen bij Houtje Touwtje Strogebouwtje ook huiskamerconcerten, presentaties en diverse crossovers tussen kunstvormen in het knusse onderkomen georganiseerd worden.  “En ook muzieklessen en workshops. Ikzelf zal hier les geven in allerhande snaarinstrumenten”, gaat Van den Berge verder.

Zondagmiddag presenteerde Ilse Vandenbussche hier Straalstaart, haar inmiddels tweede dichtbundel. Ook hierin is een combinatie van kunstvormen te vinden. Voor de bundeling zocht Vandenbussche  immers samenwerkingen, die ze vond in illustrator Fransien Bal en grafisch ontwerper Evelien van Breemen. Bal: “Ilse schrijft gedichten die mij prikkelen. Ze gebruikt weinig woorden en laat daardoor ruimte. Ik kon daar goed mee spelen en bij fantaseren.” Vandenbussche: “De bundel bestaat uit korte gedichten, die voornamelijk over mij, mijn gevoelens en mijn observaties gaan.” In eerste instantie gaf Vandenbussche  een selectie gedichten aan Bal, die daarmee aan de slag ging. “En zo vielen er dus ook gedichten af, omdat Fransien met sommige teksten wat minder kon.” De illustraties en gedichten kwamen bij Van Breemen terecht, die er handmatig een geheel van maakte.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         “We hebben alle drie evenveel input gehad  en daarmee tot een resultaat gekomen waar we enorm trots op zijn. Het is voor ons alle drie een geslaagd project.” Zij zullen hun samenwerking dan ook continueren. “In april hebben we met z’n drieën een expositie in Eindhoven. Ik hoop daar weer nieuwe samenwerkingen te gaan vinden. Ik ben geen dichteres die individueel werkt, alleen een gedicht dat op zichzelf staat voelt voor mij niet af.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »