Dromen van een carrière als profvoetballer bij NAC

GEERTRUIDENBERG – Ja, erkent Beau Gadet van V.V. Baronie uit Breda. Er ligt zeker druk op en er waren echt wel wat zenuwen. ,,Maar eenmaal op het veld is iedereen dat wel gelijk kwijt.”

Woensdagmiddag, de finaledag van de Schippers Accountants Talenten Cup in het Dongemond Soccer Center. Een toernooi door NAC georganiseerd. Een toernooi voor de jeugdteams onder 10 uit de hele regio. Die ver reikt, tot aan het Zuid-Hollandse Hoornaar (SteDoCo) aan toe. SC Gastel, VV Oosterhout, Halsteren, Baronie, Desk, WSC, SC ’t Zand en Gilze completeren de tien deelnemers.  Een toernooi dat de samenwerking tussen NAC en de amateurclubs uit de regio laat zien. Een toernooi waar scouts van NAC hun aantekeningen maken. Van de kleine honderd spelers die deelnemen aan deze finaledag, zijn op voorhand al acht spelers genoteerd.

Ad Laming is sinds een half jaar coördinator van de samenwerking tussen NAC en de amateurclubs. ,,Scouts staan iedere zaterdag wel langs de lijnen, maar dan mis je nog genoeg. Dit is voor deze honderd kinderen echt een belangrijk toernooi. Ze kunnen gezien worden.” Juist door het organiseren van dit soort evenementen hoopt NAC de relatie met de amateurclubs te versterken. ,,Ze mogen naar NAC, dat doet wat met ze”, bemerkt coach Denny Luijten van SC Gastel. ,,Onze speler Jorn gaat volgend jaar naar NAC en Ibrahim gaat er stage lopen. Je merkt echt dat het leeft binnen die groep, waren nerveus voor deze dag.” 

Laming is enthousiast over de setting van het toernooi. ,,Het is vier tegen vier en je mag niet van de middellijn schieten. Het gaat om intelligentie en techniek, combinerend naar de goal.” Een tegenvaller voor Beau, die juist graag van afstand schiet. ,,Ik moet me wel een beetje inhouden inderdaad.” Het team van Gilze won, uit handen van Sidney van Hooijdonk, de hoofdprijs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven