Drie goudstaven vermist op Pakjesboot 12

WILLEMSTAD – Paniek! Er zijn drie goudstaven vermist op Pakjesboot 12 van Sinterklaas. En zonder deze goudstaven is het voor de Sint onmogelijk om boodschappen te doen. Geen cadeautjes, geen snoepgoed: aan de kinderen om deze goudstaven terug te vinden en deze terug te geven aan Spaarpiet, want anders dreigt dat Heerlijke Avondje een flinke sof te worden.

Pakjesboot 12 is maandag en dinsdag aangemeerd in de haven van Willemstad, alvorens hij weer koers zet naar zijn laatste halte van dit jaar: Dordrecht. Iedere twintig minuten mag een groepje kinderen met hun ouders de boot op, om de Pieten te helpen met het terugvinden van deze drie goudstaven. Van de Kombuis, naar de Pakjeskamer, via de Werkkamer van Sinterklaas, langs de Spaarpiet en uiteindelijk een kijkje in de slaapkamer van de Sint: het is een opwindende onderneming. In de Pakjeskamer zijn twee Pieten nét bezig met het inpakken van zo’n goudstaaf. ,,Voor ene Dirk Scheringa uit Alkmaar”, roept een Piet. Het cadeautje wordt verhinderd door de kinderen. ,,Dan krijgt Dirk een kleurboek”, weet deze Inpakpiet schouderophalend te melden.

De 4-jarige Femm uit Roosendaal kijkt met grote ogen naar de échte Sint in diens werkkamer. Hier ergens moet de derde goudstaaf liggen; de eerste twee zijn al gevonden. Met een beetje hulp van haar moeder ziet ze plots iets glinsteren. Ze klimt ernaar toe en met beleid pakt ze het waardevolle blok en geeft deze aan een Piet. De opluchting is groot, de drie goudstaven zijn gevonden. Dat betekent dat de Sint gewoon cadeautjes en snoepgoed kan uitdelen, komende week en dus kan de Goedheiligman enthousiast toegezongen worden in zijn werkkamer. Voor hun inspanningen krijgen alle kinderen een chocoladeletter cadeau. Dinsdag is Pakjesboot 12 nog geopend van 15:30 tot 18:30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »