Dreamland en Victor Boeren onder één dak

OOSTERHOUT – Medio december, maar zéker voor de kerst, opent Dreamland de deuren op haar nieuwe locatie. De beddenspeciaalzaak is bezig haar intrek te nemen in het grote pand van Victor Boeren aan de Leijsenhoek. Het idee is duidelijk: twee winkels onder één gezamenlijk dak, met een onmiskenbare doorgang naar elkaar toe. ,,We hebben dezelfde doelgroep, je kunt het zien als een stukje kruisbestuiving”, legt Paul Boeren van Victor Boeren uit.

‘Ergens in maart’ stapte Robbert Eikhout van Dreamland binnen bij Victor Boeren. ,,Wij denken ook altijd na welke kant we ons door kunnen ontwikkelen”, lacht Boeren. ,,We raakten in gesprek en de puzzelstukjes vielen gelijk in elkaar. We hebben alles heel snel kunnen realiseren.” Boeren heeft veel ruimte tot de beschikking. De logistiek wordt steeds efficiënter georganiseerd, waardoor magazijnruimte nu winkeloppervlakte kan worden. ,,We hebben eigenlijk dezelfde klanten en ons aanbod komt uit eenzelfde segment. We blijven twee aparte winkels, dat gaat straks ook voor onze bezoekers duidelijk worden.” Het pand van Dreamland aan de Abdis van Thornstraat meet 1300 vierkante meter. ,,Dat vonden we eigenlijk teveel. We hebben alleen bedden staan, dan heb je echt niet zoveel ruimte nodig”, zegt Eikhout. ,,Met minder bedden uitgestald kun je hetzelfde, maar dan meer gebalanceerd.”

Dreamland komt straks aan de kant te zitten van het busstation en krijgt twee verdiepingen tot haar beschikking. ,,Er is hier wat meer reuring dan op ons oude adres. Het is een zichtlocatie en het leeft wat meer. Dat vinden we leuk.”

Hoewel het twee winkels zijn, sluiten ze niet uit dat er in de toekomst nog meer synergie komt. ,,We kúnnen samen dingen doen, maar dat is nog helemaal niet aan de orde. Je kunt het zien als ‘one stop shopping’”, legt Boeren uit.

Momenteel wordt de ruimte waarin Dreamland komt verbouwd. De twee zaken houden nu een uitverkoop, om straks in hun beider nieuwe vorm door te gaan. ,,We kregen op 1 november de sleutel. Ons deel is nu gestript. Er komt een nieuw wandje, een nieuw plafond en andere vloerbedekking”, wijst Eikhout. Klanten zullen dus voor kerst al komen kijken. Een echte opening hopen de twee bedrijven in het nieuwe jaar te kunnen organiseren.

In het oude pand van Dreamland komt nu een andere meubelzaak. Arti Design verruilt haar vestiging aan de Rulstraat met de Abdis van Thornstraat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »