De laatste ritten van Gerrit Krijgh

FIJNAART – Op 25 oktober rijdt Gerrit Krijgh zijn laatste ritten met buurtbus 200. Nog één dag Fijnaart, Heijningen, Dinteloord en terug. De dan 75-jarige oud-automonteur gaat met verplicht pensioen, maar blijft nog wel nauw betrokken bij de buurtbus als het gaat om technische mankementen: ,,Ze mogen me van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat bellen. Dat deden ze trouwens altijd al.”

De fraaibesnorde Krijgh neemt al langzaam afscheid van de trouwe reizigers. Ook deze donderdagmorgen zijn er diverse reizigers die hem bedanken voor bewezen diensten. Hij was erbij toen deze buurtbus opgericht werd. Het was 2008; het bestuur werd gevormd aan zijn eettafel in Heijningen. Er werd toen al afgesproken dat de vrijwillige chauffeurs -veelal pensionado’s- tot maximaal hun 75e mochten rijden. Op 28 oktober verloopt zijn rijbewijs bovendien, aan verlenging ervan wordt gewerkt. Maar de bus is verleden tijd.

Krijgh is handig. Vond een soort stellage uit, waar het incheckkastje stabiel inhangt en waar de losse kaartjes eenvoudig in verwerkt zijn. Ook het pinautomaat onderging een Krijgh-behandeling. ,,Gerrit is echt een Willie Wortel”, grijnst voorzitter van deze buurtbus Tini Nuiten. Want het handigheidje bleef niet alleen beperkt tot deze bus. Hij maakte er inmiddels zo’n 25, tot aan buurtbussen in Oost-Brabant aan toe. ,,Arriva heeft het ook gezien. Ik geloof dat zij het ook wel een goede oplossing vonden”, glimlacht Krijgh.

Krijgh zal het ‘onder de mensen zijn’ missen. ,,Je hebt mensen die instappen en nooit iets zeggen en je hebt mensen die ronduit gaan praten”, ondervond hij. ,,Maar in de buurtbus wensen we elkaar altijd wél een goedendag.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven