De Kuil zoekt badmeesters

PRINSENBEEK – Zaterdag startte een nieuw seizoen van recreatieweide De Kuil, precies op de vooravond van de tropische temperaturen die komende week voorspeld worden. Volgende week zondag staat de tweede editie van het festivalletje Kuil in Concert op het programma. De vrijwilligers zijn er klaar voor, de weide ligt er tiptop bij. Maar: er is wel een tekort aan badmeesters. En zonder badmeester mag er niet gezwommen worden.

,,De komende week is het rooster rond en het komt altijd goed, maar we kunnen zeker wat meer mensen gebruiken”, legt Richard van den Berg van Team De Kuil uit. Vorig jaar was er nog de beschikking over zo’n achttien badmeesters, daarvan zijn er nog zo’n vier á vijf over. Mensen stoppen door werk elders, of door tijdgebrek. Dit jaar zijn er toevallig wat meer afvallers dan anders. ,,Maar  geen paniek, in Prinsenbeek komt zoiets altijd goed. We zijn al volop aan het rondvragen”, klinkt Van den Berg geruststellend.

Deze zaterdagochtend is Vivian Denis (22) badmeester. De HALO-studente en dus gymdocente-in-spé vindt het een ideaal bijbaantje. ,,Je bent de hele dag buiten en bent onder de mensen. Ik leer hier het overzicht over een grotere groep mensen te bewaken. Als ik moet ingrijpen, probeer ik dat op een leuke manier te doen. Ik merk dat mensen goed naar me luisteren, dat is fijn”, legt ze uit. Het is deze ochtend rustig, nog niemand is aan het zwemmen in het nog koude water. ,,Dus kan ik vandaag wat studeren of een boekje lezen. Als iemand straks alsnog gaat zwemmen, houd ik het water weer in de gaten.”

Bij voorkeur werken ze bij De Kuil in shifts, in de ochtend en de middag. En op drukke dagen zouden er idealiter twee badmeesters een oogje in het zeil houden. ,,Er is een ondiep gedeelte, maar het gaat al gauw naar de vijf meter diepte. Er komen de komende dagen veel scholen hier zwemmen, dan heb je dus wel extra nodig”, legt Van den Berg uit.

Voor Denis is dit het tweede jaar dat ze dit doet en ze wordt flink ingezet de komende weken. ,,Er wordt soms volop geravot, maar ouders en leraren letten natuurlijk ook op. Echt ingrijpen hoeft niet snel.”

Als badmeester wordt verwacht dat je Zwemvaardigheid 1 hebt. Er staat een vergoeding tegenover. Zwembad De Kuil is bij mooi weer geopend van 10 tot 18 uur en sluit op 18 augustus haar deuren weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »