De horrorwasstraat van Haan

BREDA – Voor de entree van de autowasstraat van tankstation Haan, gelegen aan de rand van de Bredase Woonboulevard, staat gastvrouw Judith al te wachten. Zij vormt de poort tot de hel: het is deze Halloween omgetoverd in een horrorwasstraat. Een hel, een straat vol belevenissen, met aan het uiteinde: een schone auto.

Judith draagt een roze jurk; haar gezicht is geschminkt met bloedsporen. Afschrikwekkend, zou je zeggen, maar daar is Judith dan weer net iets te charmant voor. Haar glimlach net te vertederend. ,,Niet iedereen weet dat we deze dagen een horrorthema hebben”, legt ze uit. ,,Dus wil ik eerst peilen wie er in de auto zit voordat het enge gedeelte begint. Dus begin ik gewoon vrolijk.”

Bedrijfsleidster Kim de Keijzer staat er wél afschrikwekkend bij, in haar witte overall en haar masker. Die eenmaal af, verschijnt ook daar een trotse glimlach. ,,Het was ons eigen idee om de wasstraat om te toveren. Het hoofdkantoor reageerde enthousiast, dat maakt het fijn. Het idee komt uit Amerika, waar Halloween natuurlijk nog veel meer een ding is dan hier.”

Vier man sterk zijn ze, in de wasstraat. Een horrorclown en een geheel in het zwart gekleed sujet met een blauwoplichtend masker completeren het gezelschap. ,,Het belangrijkste is de figuratie. Vanavond zijn we zelfs met vijf; dan doet mijn vriend ook mee”, grijnst De Keijzer.

Donderdagavond, Halloweenavond, passeerden zo’n honderd auto’s de horrorstraat. Niet iedereen was op de hoogte van wat hen wellicht te wachten zou staan. ,,Ik zag een dame met een hondje: dan zet je alle special effects uit en laat je het gaan. In andere gevallen pas je het eventueel ietsje aan, iets minder heftig. Het is echt een gepersonaliseerde voorstelling.”

De Keijzer kijkt met een twinkeling in haar ogen naar twee hooibalen en een uitgeholde pompoen vóór de wasstraat. ,,We kregen alles van het hoofdkantoor, dit heb ik zelf nog toegevoegd. Superleuk om te doen.”

Eenmaal in de wasstraat krijg je een voorwas van de twee mannen. De auto wordt gewassen, de ruimte vult zich met rook. Het is aardedonker. Flikkerlichtjes. Een korte lichtshow van rood en groen op je voorruit. En plots: de horrorclown die uit het niets hard op je raampje tikt. Je schrikt je laveloos, maar direct daarop wordt op je andere raampje gebonsd. Niet de showelementen, maar de figuratie van de werknemers maken het de belevenis. Aan het eind staat Judith weer klaar. Toch weer die glimlach. Met een lolly, die verdiend aanvoelt.

,,We hopen het volgend jaar weer te mogen doen en het iets grootser aan te pakken”, zegt De Keijzer. ,,Meer figuratie, meer special effects.” Maar, voegt ze eraan toe: ,,Het blijft wel een wasstraat, dat blijft het voornaamste.”

De Halloween wasstraat draait vanavond nog tot acht uur ,,Als het heel druk is, gaan we gerust een uurtje langer door”, belooft De Keijzer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven