De Hel van Bavel in gure omstandigheden

BAVEL – ,,Het viel me eigenlijk nog wel mee”, klinkt Robert Molenschot opgewekt. Hij fietste zondag de allereerste De Hel van Bavel; een nieuw onderdeel door het West-Brabantse landschap, met afstanden van 60, 90 en 120 kilometer. Molenschot reed die laatste. Voor het eerst in het achtjarig bestaan van wielerevenement Bavel Fietst Om had de organisatie te maken met slechte weersvoorspellingen en dat was goed te zien in het deelnemersveld: vorig jaar waren het er nog 1800, dit jaar 650.

Molenschot kreeg gedurende een uur te maken met regen, maar verder bleef het overwegend droog. ,,Er was wel veel wind en je rijdt niet alleen over asfalt, maar ook door nat zand, gravel, klinkers, kasseien en grind. Dat was zeker zwaar. Een strijd tegen de elementen, ik was ook haast constant alleen. Dit is wel een van de leukst georganiseerde tochten van de provincie.” Bavel Fietst Om staat vooral bekend om haar Veldtoertocht, met doortochten door bedrijventerrein Breepark, koeienstallen, aspergevelden en kassen.

Dat het aantal deelnemers beduidend lager uitviel zag de organisatie wel aankomen. Er is geen sprake van voorinschrijvingen, waardoor het merendeel van de rijders ’s morgens pas besloten. ,,Het is ook niet erg. Vorig jaar liepen drie rijders tijdens de tocht zware blessures op, dit jaar is er niets gebeurt. Dat vinden we veel belangrijker”, zegt Stephan Räkers. Alle inschrijfgelden komen ten goede van Stichting Villa Joep, tegen neuroblastoom kinderkanker. Normaliter hangt er ook nog een lokaal goed doel aan het evenement vast, dit jaar werd er geen origineel doel gevonden. In die acht jaar haalden de wielers al ruim vijftigduizend euro op.

Toevalligerwijs was zondag ook het WK Wielrennen in Engeland. De wedstrijd was te zien op een groot scherm in Korenmolen De Hoop. Dit weekend was er in Bavel meer te doen op het gebied van sport en vermaak: de kermis vond plaats en zaterdag was hardloopwedstrijd De 5 van Bavel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven