Dansen bij tweede podium: ‘Een aanwinst’

Dansen bij tweede podium: ‘Een aanwinst’

BREDA – Het is iets na half 10 en er wordt al volop gedanst voor het nieuwe Planet Disco-Podium, dat gehost wordt door Local Motion. Mauro Boer van het collectief overziet de drukte en kan niet anders dan tevreden zijn.

De afgelopen jaren stonden ze ook al in het Valkenberg, maar dan zonder echt medeweten van de organisatie. Op een iets afgelegener plek, met kleinere boxen, voor voornamelijk vrienden en toevallige passanten. ,,In de winter stuurden we een mail naar Palm Parkies waarin we dat ronduit toegaven. Waarin we aangaven het festival te willen versterken. Er een onderdeel van wilden zijn.” Daarop kregen de vier dj’s een eigen plekje, ‘aan de andere kant’ van de vijver, op een splitsing. ,,Een pleintje waar gedanst kan worden”, noemt Boer het.

Want: ze vonden dat er iets miste op het festival. Dat er iets bij kon, buiten de hoofdact. Gekozen werd voor soul, funk en disco; de bakermat van alle dance. ,,,Je zou kunnen zeggen dat jongeren de doelgroep zijn, maar Palm Parkies is voor iedereen. Dus de muziek is dansbaar en toegankelijk.”

Vorige week debuteerden ze en bleef het het grootste gedeelte betrekkelijk leeg. ,,Het was  überhaupt niet druk. Maar rond half elf werd er hier door zeker honderd man volop gedanst. Dit gaat een succes worden, hopelijk wordt het vandaag wat vroeger druk.”

Dat gebeurt. Voor de vriendinnen Fenna Cornet en Roos-An de Wijs is het podium zeker een aanwinst. ,,We zitten altijd buiten de echte drukte, ver van het podium. Voorheen zette iedereen dan eigen muziek op, dus dan hoorde je overal verschillende geluiden. Dan is dit als achtergrondmuziek een stuk fijner. Het zorgt echt voor meer festivalgevoel dan voorheen.” Een paar meter dichterbij het podium zit Franka van Zundert op een campingstoeltje. ,,Hier waren de laatste zonnestralen”, grijnst ze, ,,en ik blijf hier voorlopig ook zitten. De muziek is echt heerlijk, voorheen trokken we toch naar het hoofdpodium.” Ze vermoedt dat dat het voornaamste voordeel gaat zijn: de spreiding. ,,Niet zo hutjemutje dichtbij het podium, nu is hier ook muziek. En weet je wat zo fijn is aan de sound zelf? Het zorgt voor rust in het hoofd, het is ontzettend ontspannend.”

Iets dat Eva Bottinga uit Amsterdam iets anders interpreteert. Zij is het, met nog drie vriendinnen, die iets na half 10 enthousiast danst vlak voor het podium. ,,Het is toch ook ontzettend dansbaar? Ik heb een tijd in Breda gestudeerd en ging soms naar Palm Parkies. Dit is wel echt een aanwinst hoor, ik blijf hier dansen tot ik naar de trein moet.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »