Cultuurnacht Oosterhout zoekt naar hoe te groeien

OOSTERHOUT – Als deze zaterdag de wintertijd ingaat, dwalen zo’n driehonderd mensen door de Oosterhoutse nacht. De derde editie van Cultuurnacht Oosterhout brengt eenieder weer op verrassende plekken, met verrassende voorstellingen door de hele stad. ,,Het thema is ‘dwalen’. We willen graag dat iedereen zich overgeeft. Je ontmoet mensen die je anders nooit ontmoet. Een ander praatje, een ander gezicht”, legt Simone Leijten van de organisatie uit.

Want je wordt straks ingedeeld in willekeurige groepjes. Onder leiding van een gids, die zich ook laaft aan het thema, maak je de ronde. Inclusief wandeling en een bustripje. Net als vorig jaar is het evenement volledig uitverkocht. Het succes van de eerste twee edities brengt meer sponsoren, meer bereidheid en meer mogelijkheden voor de organisatie. ,,Misschien moeten we volgend jaar kijken hoe we de bezoekerscapaciteit wat uit kunnen breiden. We willen de intimiteit wel behouden, maar het is goed om na te denken over een iets andere invulling waar meer mensen aan deel kunnen nemen.” Leijten denkt even na. ,,Zoals een extra editie in het voorjaar, als de zomertijd ingaat?” Want: ook steeds meer culturele instellingen zouden graag aan willen haken.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Bredase Cultuurnacht, bezoeken de deelnemers met behulp van een gids alle locaties. ,,De VVV verzorgt, net als voorgaande jaren, de onbekende en nu nog geheime locatie. Dat houdt het spannend, zeker voor hen die nu ook voor het derde jaar meegaan”, legt Leijten uit. Want verder staan dezelfde instellingen op het programma: Stichting BOCK, De Schelleboom, Theek5, Pannehoef Podium voor Passie, Theater de Bussel en H19. ,,De Pannehoef deed vorig jaar niet mee. Daar kijk ik trouwens wel naar uit; die hebben een hele speciale draai gegeven aan het thema ‘dwalen”, weet Leijten.

Tussen de deelnemende locaties in is ook voldoende te beleven. Theater, muziek en andere verrassende elementen op de route zullen zorgen voor verwondering. ,,Dat is ook zo leuk. Er bieden zich steeds meer kleine culturele clubjes aan die mee willen doen. Het is niet dat je van locatie naar locatie gaat, de Cultuurnacht is overal gaande.”

Zoals tot nu altijd start en eindigt Cultuurnacht Oosterhout in Theater De Bussel. Op het eindfeest is de mogelijkheid om na te praten over de belevenissen. Vanaf half 8 begint het daar ook. Vooraf biedt restaurant De Beren een Cultuurnachtmenu aan. ,,We hadden de wens om de horeca meer te betreken, dat lukt nu langzamerhand. Ja, we worden meer en meer gezien door de Oosterhouters.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »