Corsomagazine: de juryvoorzitter

Op zondag 1 september passeren -mits alle creaties op voorhand goedgekeurd worden- twintig Corsowagens onder andere de zevenkoppige jury van het Corso. Zij zullen beoordelen op velerlei gebieden. ,,Dat zijn mensen die in hun discipline op het hoogste niveau werken; denk aan theatermakers en kunstenaars”, legt juryvoorzitter Frank Timmers uit. Nieuw in die jury: John Körmeling. Architect en beeldhouwer van beroep, bekend van onder andere het Bredase T-Huis en Het Draaiend Huis op de rotonde in Tilburg. ,,Onze juryleden tekenen sowieso graag buiten de lijntjes, maar John heeft niet eens lijntjes”, klinkt Timmers enthousiast.

Natuurlijk, het botst bijna altijd binnen de jury. Zoals het hoort. De één kijkt wat meer naar het theatrale aspect van een wagen, de ander juist naar het beeld. Ook de voorbereiding naar het Corso toe verschilt. ,,Sommigen willen echt weten wat het buurtschap ermee wil vertellen. Anderen gaan er juist totaal blanco in en kijken zondags niet eens in het boekje. Die willen op dat moment gewoon verwonderd zijn over wat ze voorgeschoteld krijgen.”

Wat vast staat voor de jury: datgene dat ze te zien krijgen, voldoet aan alle eisen die het Corso stelt. ,,De jury houdt alleen rekening met het juryregelement. We kijken naar de creatie en of deze mooi is. En of deze nu nul of 24 wielen heeft, maakt ons niet uit.”

Timmers zag alle maquettes al, maar onthoudt zich van enig commentaar. ,,Ik vind dingen mooi, maar ga mijn mening niet geven. Dat is niet aan mij.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »