Coronaproof verjaardag van Marjolijn

KLUNDERT – Oorspronkelijk stond er vrijdagavond een groot verjaardagsfeest bij Marjolijn van Poppel op het programma. Je wordt immers maar één keer in je leven 40 jaar. Familie, vrienden en anderen werden uitgenodigd om hier samen het glas op te heffen. Het hele gebeuren moest door het coronavirus logischerwijs worden geannuleerd. En dus werd er door haar vrienden en familie een alternatief verzonnen. Een verrassingsfeestje. Je zou het een drive-thru-party kunnen noemen.

Zo’n twintig auto’s verzamelen eerst bij Sportpark Molenvliet. Rond 7 uur gaat de kolonne zoals afgesproken naar de Van Vlaanderenstraat. Daar passeren ze de verbouwereerde Van Poppel, die vooraf geen idee heeft dat dit haar te wachten stond. Het feestelijk opgetuigde tafeltje dat voor haar staat raakt voller en voller met cadeaus. ,,Ik weet echt niet wat er met me gebeurt!”, giert ze het uit. Bij iedere auto blijft ze verrast, enthousiast en ontroerd. De auto’s zijn dan ook versierd met ballonnen en er klinkt verjaardagsmuziek uit de speakers. De cadeaus worden keurig bij het tafeltje afgegeven zonder elkaar ook maar even aan te raken; een liefdevolle blik en vrolijke gelukwensen volstaan ditmaal. Dat échte feest komt ongetwijfeld later nog we eens.

Van Poppel laat het gebeuren, met een grijns van oor tot oor. Na een minuutje of twintig is de stoet gepasseerd en wat rest is het naar huis brengen van de cadeaus. Haar man en kinderen zaten in het complot. ,,Ze deden toch ook al zó geheimzinnig de hele tijd. En ze werden met het uur zenuwachtiger, maar ik had geen idee dat ze dit voor me in petto hadden”, roept ze vrolijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »