Burgervaderlijke voorlezer

Burgervaderlijke voorlezer

BREDA – Burgemeester Paul Depla bezocht gisterenmorgen de kinderdagverblijven Prinsjeshof en Partou, in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Hij las hierbij voor uit De Kleine Walvis, van Benjie Davis.

Bij Partou zijn zo’n 25 peuters en dreumesen en een tiental ouders in afwachting van de burgemeester. Maar weten ze eigenlijk wel wie er komt? ,,Tot een paar dagen geleden dacht Vicky dat de president kwam. Trump was natuurlijk veel op tv”, glimlacht moeder Sasha. ,,Maar de burgemeester komt”, weet Vicky (3,5) inmiddels. ,,Die heeft een ketting om. Maar is dat eigenlijk een glitterketting?”

Het idee van de Nationale Voorleesdagen is dat een prominent komt voorlezen. Dat Paul Depla dit jaar naar Partou is gekomen, zou zomaar te danken kunnen zijn aan de brief die Jan Croonen van de oudercommissie hem stuurde. ,,Het is toch de burgerváder, ook van deze kinderen. Ik heb geprobeerd ‘m op die wijze te prikkelen en hij is er, dus wie weet?”

De vijfjarige Sybren zit op een kussentje, pontificaal voor de burgemeester. De Kleine Walvis vertelt het verhaal van Boy, die een aangespoelde walvis redt door ‘m thuis in bad te verstoppen. Regelmatig haakt Sybren in op het verhaal. ,,Maar een bad is toch veel te klein voor een walvis?”, vraagt Sybren nieuwsgierig aan de burgemeester. ,,Het was een hele kleine walvis hè”, reageert Depla. ,,Ja oké, weet ik”, klinkt Sybren wat geïrriteerd.

,,Het voorlezen wordt gestimuleerd. Dit verhaal gaat over eenzaamheid, Boy zoekt een vriendje omdat z’n vader weinig aandacht voor ‘m heeft. Dit soort toch zware onderwerpen worden zo goed bespreekbaar gemaakt”, legt vestigingsmanager Corrie Noorlander uit. Als Depla klaar is met z’n verhaal, krijgt hij nog een cadeautje van de kinderen: een echte glitterketting. Vicky kijkt tevreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »