Broekloop in Ulvenhout houdt vast aan formule: kleinschalig doel

ULVENHOUT – Liefst 274 deelnemers meldden zich voor de 25e editie van Broekloop. Een record. De opbrengsten van het hardloopevenement tussen Ulvenhout en Chaam gaan naar Stichting Anak Anak, dat zich inzet voor de ontwikkeling van kinderen en vrouwen in Papua Nieuw Guinea en Bali.

,,We hebben ervoor gekozen onze formule te handhaven, dus geen Serious Request”, legt Joost Bol namens de organisatie uit. Broekloop prefereert een kleinschalig goed doel, waar een direct contactpersoon met het buurtschap Geersbroek bij betrokken is. ,,Een trimgroep uit Nieuw Ginneken sport vaak in de buurt, met daarin bestuursleden van Anak Anak.”

Niet alleen het inschrijfgeld voor de ronde gaat naar de stichting. ,,Al het eten wordt bereid door het buurtschap. Ook die opbrengsten worden gedoneerd”, legt Bol uit. Vicevoorzitter Corry Rüter van Stichting Anak Anak lost het startschot. ,, We hebben donateurs, maar staan ook op markten met zelfgemaakte creaties. We hebben in ons vijftienjarig bestaan zo al heel veel kunnen doen.” De stichting heeft als doel kinderen en vrouwen financiële ondersteuning te bieden ten behoeve van hun scholing. ,, Een kind op de lagere school kost ongeveer €50,-, hoewel dat heel erg varieert. Maar je kunt je indenken dat we veel kinderen kunnen helpen na dit evenement.”

Het is voor Ulvenhouter Guus Tacke de vijfde keer dat hij meeloopt. ,,En dat kleinschalige goede doel vind ik echt een meerwaarde. Zo’n stichting geeft vooraf ook een presentatie, legt goed uit wat ze doen, zijn benaderbaar. En desgevraagd kun je achteraf ook nog navragen wat er precies met dat geld gedaan is.” Tacke zelf staakt z’n loop na 3 kilometer, door een pijntje in de kuit. ,,Ik begreep dat de organisatie wat twijfels had voor de toekomst. Maar met zo’n opkomst en zo’n sfeer hoop ik toch dat ze Broekloop ook volgend jaar gaan organiseren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »