Breda’s Festival Orkest doet kerstshows

BREDA – Een centrale kerstvoorstelling door Bredanaars, voor Bredanaars. Op zondagmiddag 15 december brengt het Breda’s Festival Orkest de Christmas Celebration naar het Chassé Theater. Een voorstelling vol samenwerkingen tussen diverse Bredase culturele instellingen.

Het concert is geïnitieerd door de Stichting Verrassende Ontmoetingen, dat ook in andere West-Brabantse steden harmonieën en fanfares promoot. Vooralsnog stond het Breda’s Festival Orkest jaarlijks op het Spanjaardsgatfestival. Sterker: het was er een voortvloeisel van, maar vijf jaar geleden werd het al losgekoppeld. Het Breda’s Festival Orkest werd ondergebracht bij Nieuwe Veste en al langer wordt geprobeerd meer optredens in de stad te verzorgen.

Naast het Breda’s Festival Orkest, bestaande uit ruim 65 man, is voor deze gelegenheid ook een Breda’s Festival Kinderkoor samengesteld, dat bestaat uit Kinderpopkoor KiKoBa, Princenkids, Nieuwe Veste en Musicaja. ,,Dat zijn allen jongeren van 8 tot ongeveer 16. Het past ook bij het repertoire, met een Christmasmedley, Kinderen voor Kinderen en bijvoorbeeld ook liederen afkomstig van Annie en Frozen”, legt projectleider Jurgen Damen uit.

Er is meer. Hiphopdansgroep Trilogy haakt ook aan. Rapper en beatboxer Andy Ninvalle, zangeres Angela van Rijthoven, zanger Ewoud Feenstra. ,,Ha, dus er staan straks zeker meer dan honderd man op het podium. Voornamelijk mensen uit Groot Breda”, doelt Damen ook op omliggende dorpen.

,,Want dat is het. We willen niet alleen putten uit de Nieuwe Veste, maar juist kijken in een ander circuit. Het wordt een familieshow met een moderne twist, dus wilden we zeker kijken bij wat jeugdiger gezelschappen.”

De show kreeg pas in augustus groen licht. En omdat de Nieuwe Veste midden in een verbouwing zat, waren locaties voor repetitie ook nog een lastige. ,,Maar dat kan wel, het zijn muzikanten die de uitdaging graag aangaan. We hebben vier repetities, dat is echt voldoende.”

Voor en na de show is er een randprogrammering. Vooraf draait DJ &Tony met zangeres Kim. Naderhand is het aan DJ Tijn van DJ School International. De voorstelling zelf kenmerkt zich door afwisseling, denkt Damen. Met kerstfilmmuziek, met over the top spektakel en weer rust. Van rap naar het oeuvre van Michael Bublé. ,,We staan nu in de middenzaal, maar zouden hier heel graag een traditie van willen maken en hopelijk ooit de grote zaal willen vullen. Een jaarlijks terugkerende, laagdrempelige Kerstshow verzorgen voor de stad, voor jong en oud”, dagdroomt Damen. ,,Maar we willen vooral hét orkest zijn voor en door Breda en willen ons graag vaker laten zien.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven