Bredanaar Luke Thomas wint NTR Podcastprijs

De 19-jarige Bredanaar Luke Thomas heeft zondag in de Brakke Grond te Amsterdam de NTR Podcastprijs gewonnen. Hij deelde de eerste plaats overigens met Céline Ottenburgh; het lukte de jury niet te kiezen tussen de twee.

De student journalistiek heeft sinds een kleine twee jaar last van tinnitus. Dit zijn oorsuizen, die bij hem klinken als echte piepen. Thomas maakte er een podcast van en stuurde deze in voor de NTR Podcastprijs.

“Luke – zelf last van oorsuizen – werkt toe naar een muziekstuk en dat is een originele invalshoek en zorgt voor een spanningsboog. Als maker beweegt hij zich ongedwongen en ontwapenend door het materiaal”, aldus het juryrapport. Thomas interviewde voor zijn podcast diverse mensen met tinnitus. Hij vond hen middels een oproepje op Facebook. Zij horen ieder verschillende geluiden. Yvonne een passerende trein, Kasper constant gerinkel van glas, Wouter een radioruis en Gea een oneindige snelweg. Deze geluiden zijn nagebootst en gemixt tot muziekstuk. Op die wijze poogt Thomas van de frustrerende oorsuizen iets positiefs te maken.

Thomas mocht zelf kiezen welke prijs hij wilde winnen. Hij koos voor professionele opnameapparatuur. ,,In de toekomst wil ik zeker meer podcasts gaan maken. Misschien ooit een waarin ik de oorsuizen probeer op te lossen? Wat gebeurt er, wat zijn de obstakels? Zoiets? Maar voorlopig concentreer ik me op school.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven