Brabantse commissaris krijgt Kaaiendonkse geheugensteun

Brabantse commissaris krijgt Kaaiendonkse geheugensteun

DEN BOSCH / OOSTERHOUT – ,,Stuur mij rond d’n ellefde van d’n ellefde nog maar eens een herinnering”, zei Wim van de Donk, Commissaris van de Koning, zonder over de consequenties van die opmerking na te denken. Zijn bezoek aan het Oosterhoutse carnaval staat al twee jaar op de planning, maar door uiteenlopende redenen kwam het er maar niet van. Van de Donk gaf daarmee vorig jaar een onbewust voorzetje en die herinnering wilde Prins Mienus XIV, ofwel Paul Oudenhooven, hem wel geven. Dinsdagmiddag togen zo’n zestig Kaaiendonkers naar het Provinciehuis in Den Bosch, om de Commissaris persoonlijk uit te nodigen.

Kaaiendonkers

In vol ornaat, uiteraard. De Prins en zijn gevolg, de nar, dansmariekes en een blaaskapel, die rond vier uur al musicerend hun intrede deden in het Provinciehuis in Den Bosch. Slechts weinigen op het Provinciehuis wisten van de komst van de colonne Kaaiendonkers, de precieze bedoeling was bij niemand ter plekke duidelijk. De Kaaiendonkers zelf hadden hun huiswerk goed gedaan: zij wisten met zekerheid dat Van de Donk aanwezig zou zijn op het Provinciehuis. Het leverde verraste en nieuwsgierige blikken op in de hoge provincietoren; niet in de laatste plaats om de immense hijskraan die al een tijdje frontaal voor de deur geparkeerd stond.

Een kaai

Daaraan werd een joekel van ‘een kaai’ bevestigd met daarop de carnavalsnaam van Oosterhout. Een geheugensteen, voor op de tafel van Van de Donk, zoals het gezegde nu eenmaal luidt. ,,Maar een klein steentje ten opzichte van dit gebouw”, grapte Van de Donk, die hoogstpersoonlijk de uitnodiging in ontvangst nam. Hij roemde de intelligente, originele en ludieke wijze waarop de Oosterhouters hem aan zijn eigen woorden herinnerde. ,,Ook daarin is die steen een knappe vondst, Einstein was ook intelligent.” Van de Donk tekende daarop voor ontvangst en nodigde het gezelschap binnen in het restaurant uit voor wat drinken.

Prins Mienus XIV

Als Van de Donk inderdaad naar Oosterhout komt, zal dat pas in 2020 zijn. In dat geval zal Prins Mienus XIV automatisch spreektijd krijgen op de sleuteldragersborrel. Daar nemen de Brabantse prinsen tijdelijk de taken over van de burgemeesters. ,,Deze uitnodiging is stap één. Het voornaamste doel voor onze prins is om daar te komen en eenieder toe te spreken”, glimlacht Marie Josee Mous namens de Kaaiendonkers geheimzinnig. ,,Want vervolgens wordt daar het volgende deel van het plan ontvouwd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »