Bonte Avond Bavel wellicht laatste keer in Tussenpauz

BAVEL ,,Ordahhh, ordahhh!” Met een onvervalste persiflage van John Bercow, de voormalig voorzitter van het Britse Lagerhuis, werd donderdagavond de Bavelse Bonte Avond afgetrapt. In een halfgevulde café-zaal De Tussenpauz, maar dat zal vrijdag, zaterdag en zondag heel anders zijn. Voor die edities zijn nog ‘enkele kaarten beschikbaar’. Naar alle waarschijnlijkheid worden dit de laatste Bonte Avonden door De Baviaonen in deze zaal.

,,Het heet niet voor niets De Tussenpauz”, legt prins Prins Baviaon XVI van Bavel uit. Want de zaal gaat sluiten. Per 1 november is uitbater Sjef Verhulst gestopt en dus stond ook de Bonte Avond nog lang op losse schroeven. ,,We kregen pas begin oktober echt groen licht. Maar ik verwacht dat dit de laatste keer is.”

Niet dat deze 50e jaargang en 52e editie zozeer in het teken stond van dat naderende afscheid. Carnavalsvereniging De Baviaonen zoeken naarstig naar een nieuwe plek voor het evenement. Misschien wordt dat De Huif, maar dat is eigenlijk wat te klein. De Tussenpauz kan een evenement als dit juist uitstekend aan. ,,Maar verwacht vanavond vooral veel grappen over het Bavelse. Over de nieuwe glasvezel, over de molen, de manege, het verenigingsleven”, spiegelt de prins alvast voor.

Een editie die wat meer op Bavel geënt is. Met meer speldenprikjes naar buurman Ulvenhout. Zoals in kennisquiz De Slimste Mens, waarin de vraag werd gesteld: wat weet ú over Ulvenhout? ‘Gezellige mensen’, ‘grote optocht’; nee, dat waren niet de goede antwoorden.

Een editie met aardige theatervondsten, alhoewel een groot deel ervan toch heel wat weg had met het vorig jaar. Zoals de twee parachutisten, die Bavel van boven bekeken. Hoogtepunt vormde andermaal voorzitter Bram de Bruijn, die met zijn zwerversact als tonprater de lachers op zijn hand wist te krijgen. ,,Ja, geniaal”, vond ook Anton Spijkers van carnavalsvereniging Boemeldonck uit Prinsenbeek. Zij komen vaker een kijkje nemen op dit soort avonden. ,,Je krijgt er ideeën van. Onze BAK-avond is heel anders, professioneler misschien. Maar de grappen hier zijn wellicht sterker. En ja, het gaat alleen maar over Bavel maar geloof me: die namen zijn ook heel goed te vertalen naar een dorp als Prinsenbeek.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »