Bloemen uitgedeeld in het Amphia

BREDA – ,,Kom je een bloemetje halen na werktijd?” Maaike van Eijck van bloembinderij Cees van Eijck wijst het zorgpersoneel van het Amphia als ware verkoopster actief op de kleurige bloemenzee in de ontvangsthal van het ziekenhuis. Nederlandse kwekers doneren een groot deel van hun oogst aan de ziekenhuizen en zorginstellingen. De Bredase bloemiste stond om zes uur maandagmorgen al klaar, opdat het nachtpersoneel bij het naar huisgaan ook verzekerd was van een boeketje. Ze stond hier niet alleen namens haar eigen zaak; meerdere bloemisten uit de omgeving van Breda ondersteunden de actie.

Door het coronavirus is het een rampjaar voor kwekers. De export naar het buitenland is nagenoeg 0, wat voor enorme overschotten zorgt die daardoor waardeloos zijn. ,,In onze winkel gaat het nu nog heel goed. Mensen kopen juist meer bloemen, voorlopig, dus we hebben het druk. Maar de Nederlandse markt is echt zeer klein in het totaal”, legt van Eijck uit.

Ze staat hier namens de telers uit Naaldwijk, die de bloemen aanbieden aan het zorgpersoneel. Als dank voor de goede zorgen tijdens dit coronavirus. In het Amphia heeft Van Eijck een klein kraampje opgetuigd, omringd door kleurrijke bloemen zoals gerberas. ,,De boeketten zijn gemaakt door vrijwilligers, vooral tieners. We staan hier nu op de beste locatie van het ziekenhuis: hier komt het personeel binnen dat een dagdienst draait en hier verlaat het personeel het Amphia ook na een nachtdienst.”

Het personeel reageert enthousiast en hopen dat er aan het einde van hun dagdienst nog wat over is. Beveiliging van het ziekenhuis bracht maandagochtend al een deel van de bloemen richting de intensive care. ,,Dat snap ik goed. Die mensen zullen wel vermoeid zijn, dus dan is het fijn dat ze direct al wat krijgen. Wij staan hier tot na einde shift van de middagploeg en ik denk er genoeg is voor iedereen.” Niet alleen bij het Amphia werden bloemen uitgedeeld. De bloemist toog ook naar vier zorginstellingen in Breda om bloemen en planten uit te delen tot ondersteuning van personeel en als hart onder de riem voor bewoners.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven