Bij Ulvenhoutse Halloween lopen ook goede mensen

ULVENHOUT – ,,Ik vind dit eng. Daar is een spook.” De 3-jarige Lien staat even stil. Ze kijkt angstig en verwonderd en met grote ogen naar Molen De Korenbloem, die spookachtig verlicht wordt. Het is al donker buiten, deze sfeer bevalt haar allerminst. Bij de wieken doen twee groene lampen Lien huiveren. Alsof iets in de molen haar aankijkt.

In Ulvenhout werd voor de tweede maal de Halloween Spooktocht georganiseerd. Ditmaal zonder medewerking van Harmonie Constantia en Toneelvereniging Ulvenhout, maar volledig op het conto van Ulvenhout Leeft. ,,Er gaat echt veel tijd inzitten. Door het echt helemaal zelf te doen blijft het behapbaar. Ik denk niet dat het ten koste gegaan is van de kwaliteit van de tocht. Vorig jaar was er nog een afsluitfeest, maar was het al merkbaar dat dat voor de kleinsten teveel was”, legt Niek Roovers namens de organisatie uit. En dus werd ditmaal gekozen voor de jongsten. De wandelingen in kleine groepjes begonnen nu om 7 uur. Het laatste groepje keerde om 9 uur terug.

Voor de jongsten was een trick or treat-tocht uitgestippeld, de wat oudere jeugd werd vanaf de molen, via de stallen van Bartels door de bossen gestuurd.  ,,De medewerking van iedereen is zo leuk. De molen, de boerderij, KBS De Rosmolen, de brandweer: ze willen allemaal een mooie tocht voor de Ulvenhoutse jeugd mogelijk maken.”

Marjolein Rops mocht het spits afbijten. Met zes jongens ging ze als eerste de bossen in, langs nog haast ongebaande paden. Vier koeien namen poolshoogte, als soort onverwacht extra angstelement. In puike weersomstandigheden klonken geluiden door de bossen. Vielen lijken uit de bomen. Schoten bloeddorstige figuren over het pad. Werd geschreeuwd en loerde ieder moment het gevaar. Als de jongens het voetbalveldje aan de Oude Beekhoek passeren en kort de schrik van hun leven kregen als ze in een soort quarantaine belanden, zijn ze het vervolg even kwijt. Een van de spelers wijst hen de weg. ,,Daaraan merk je: ze zijn eng, maar wel goed van nature”, concludeert een van de jongens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven