Biertuin in de oude Visafslag

BREDA – ,,Het is een beetje houtje-touwtje, maar dat is juist leuk”, grijnst Mauro Boer. Pop-up concept De Biertuin Breda in de oude visafslag aan de Haven opende zaterdagmiddag voor het eerst haar deuren. Of beter gezegd: de poort die het monument afsluit. Een biertuin, temidden van de stad, met uitzicht op de haven. Met planten en olijfbomen, volop zit- en stagelegenheid, een hippe bar en twee jeu-de-boulesbanen die het zomerse buiteneffect zullen gaan benadrukken. In het smalle steegje naast het monument is een romantisch steegje gecreëerd, dat ’s avonds met gepaste verlichting een extra intieme sfeer zal verkrijgen. Een steegje, dat normaliter een afgesloten niets is. Het meubilair dat er staat is niet van de ondernemers van Local Motion zelf maar komt van lokale ondernemers, zoals Vintage Brabant, Cowabunga en Hout en Staalmeesters. In ruil daarvoor etaleren zij de tafeltjes en stoeltjes. Juist, het staat eigenlijk te koop. Geen eenzijdig beeld in de meubelen, maar een oude tafel die op school vroeger gebruikt werd tijdens houtbewerking. Losse, kleurrijke stoelen. Diverse tafels. Het zorgt voor een laagdrempelig en zomers sfeertje. ,,Voor ons natuurlijk fijn. Het is een pop-up, zo hoeven wij geen meubelen aan te schaffen.”

Voor het eten werden samenwerkingen gevonden met een drietal zelfstandige koks die werkzaam zijn in de Foodhall. ,,Ook daarin helpen we elkaar, voor hen is dat natuurlijk ook een meerwaarde. Je versterkt elkaar op die wijze.” Het eten wordt door hen aan tafel bezorgd. 

De Biertuin Breda is tot en met oktober geopend. Dagelijks, tot 2 uur ’s nachts. Gepoogd wordt dikwijls activiteiten te organiseren. Iedere zaterdag is er bijvoorbeeld silent disco. ,,Want mensen willen toch dansen. Maar dit is een terras, buiten, dus mogen we niet al te veel geluid maken. Dat gebeurt dan ook niet.” De vier ondernemers die met De Biertuin Breda aan de gang zijn, denken ook aan akoestische en dus onversterkte optredens. ,,En in oktober een oktoberfest, natuurlijk”, grijnst Boer. Hij hoopt op nog een aantal zomerse dagen. De Biertuin Breda opent nu pas, omdat Tour de Jour hier tijdens de Tour de France opnames had. Om de visafslag zijn terrassen geplaatst, maar ook binnen is zitgelegenheid.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven