Bewust met lijf omgaan belangrijk bij TopFit

GEERTRUIDENBERG – Hoeveel suikerklontjes zitten er in een flesje Fristi, een Mars, een stroopwafel, een flesje Coca Cola of een pak Vifit? Nick van basisschool De Vuurvlinder probeert het raadspelletje serieus te spelen en overlegt telkens met zijn moeder, alvorens hij het geraden aantal suikerblokjes voor het product neerlegt. ,,Als zijn vader vanavond een colaatje pakt, zul je zien dat Nick hem er gewoon op aanspreekt en hem dit vertelt”, grijnst z’n moeder.

Woensdagmiddag ging het scholenproject Top Fit van start. Ditmaal niet op de basisscholen zelf, maar gezamenlijk, in Dongemond Soccer Center. Hierna volgen twaalf weken op de scholen, waarin de groepen 7 diverse activiteiten ondernemen op het gebied van voeding en bewegen. ,,Deze kick-off is vrijblijvend, maar omdat NAC erbij betrokken is verwachten we veel kinderen. Met hun ouders, die hierin minstens zo belangrijk zijn”, legt buurtsportcoach Marlou Rikkert uit. Er wordt onder andere nadrukkelijk gewezen op het belang van een goed ontbijt. ,,We luisteren vooral naar de kinderen zelf. Wat zijn hun wensen, hun behoeftes en hoe sluit dat aan?” De kinderen zullen binnenkort onder andere opdrachten krijgen in een supermarkt, waarbij niet naar de snoep en chips gekeken wordt, maar juist bij vitaminerijke producten zoals fruit.

Fleur zit op De Hoge Waai en is vooral enthousiast over de komst van NAC. ,,Ik vind het leuk dat ze dit doen, het is belangrijk. Zelf eet ik graag fruit, in het weekend mag ik chips eten. Soms koop ik zelf wel wat snoepjes in de supermarkt.” Nick vindt dat er evenwicht moet zijn. ,,Als ik een Mars eet, weet ik dat ik het er weer af moet sporten. Dus ga ik nu weer voetballen”, grijnst hij. ’s Middags sloten NAC-spelers Colin Rösler en Javier Noblejas zich aan in Geertruidenberg. ,,Je merkt zo’n enorme aantrekkingskracht rondom NAC hier. Voorheen deden we de kick-off op scholen en dan wordt het toch gezien als ‘onderdeel van de lessen’. Nu is het vrijblijvend en merk je extra opwinding”, constateert Rikkert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »