Belcrum Beach gaat voor structuur

BREDA – Als het zonnetje deze zaterdagmiddag schijnt, is het buiten heerlijk toeven op Belcrum Beach. Als ze weer eens achter de wolken verdwijnt -en dat gebeurt deze dag regelmatig-, is de gevoelstemperatuur gelijk flink wat lager. Het Bredase stadsstrand opende hun zevende seizoen met een optreden van bluegrassband The Dust Bowl Drifters. Binnen, in de kleine strandtent, omdat het weer lastig te voorspellen viel. En er werd ook weer geen enorme drukte verwacht bij die opening.

Zichtbare veranderingen op het strand, een professionaliseringsslag op de achtergrond. Twee kersverse betaalde krachten, die ervoor moeten zorgen dat er structuur ontstaat: Belcrum Beach wil haar beloftes nakomen. Groeien. Een plek zijn voor iedereen. Voor jong en oud. En daar hoort de zekerheid van openingsmomenten bij. Programmeur Ferdy Wels wil bovendien meer kwaliteit laten optreden. ,,Wij zijn geen concurrent van de binnenstad, maar gaan de breedte in. Waar zie je bluegrass, country, rockabilly, een troubadour of Het Bredaas Mannenkoor? Mensen moeten hier aangenaam verrast worden, in een omgeving van zon, zee en zaligheid.” En op de vrijdagmiddagborrel: een dj die wat toevoegt. Niet iemand die zomaar plaatjes draait, maar echt een meerwaarde heeft voor de algehele sfeer. ,,Er is meer budget voor gekomen, wat we graag gebruiken om het hier ook echt beter te maken.”

Cateraarster Mies en Plage heeft het pand van Belcrum Beach verlaten en heeft haar eigen opvallende container op het strand. ,,Ik ben nu veel zichtbaarder. Men weet nu waar het drinken is en waar het eten is, voorheen stonden er gemengde rijen”, legt Michèle Keyers uit. Ze serveert nog altijd haar daghap en voegt daar kaasplankjes aan toe. Voor de Mies en Plage-container is terras opgesteld. Daardoor wordt vrijwel het gehele strand benut, waardoor het uitgerekter aanvoelt dan voorheen.

Langs het strand was al zitgelegenheid. Dat is geheel vernieuwd met één lange rij houten zitplaatsen. ,,Daar komt nog wat variatie in, maar goed genoeg voor nu. Het oude was dusdanig versleten, dat het niet lang meer zou duren voordat het kapot zou gaan”, legt Wels uit. ,,Het is haast Belcrum Beach 2.0; het strand is niet zozeer groter, maar wel één geheel geworden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »