(BD): Tilburger racet weg bij boete: bedreigend?

BREDA – De 55-jarige A.A. uit Tilburg parkeert zijn auto op 20 december 2018 kort op de taxistandplaats aan De Schans. Als er een boete uitgeschreven wordt, pakt hij zijn auto en rijdt hard weg. De boa’s kunnen hem ternauwernood ontwijken. A. stond dinsdagmiddag voor de politierechter in Breda.

Het incident maakte indruk op getuigen, stelt de politierechter. A. zelf is nog altijd woedend op de boete van 104 euro die hij kreeg. ,,Er was geen gesprek mogelijk, ze schreven direct”, klinkt het met bevende stem. Er worden beelden van het incident vertoond in de rechtszaal. Eén van de boa’s moet een stap opzij zetten om niet aangereden te worden. A. zegt niet goed te begrijpen waarom zijn actie gevaarlijk was. ,,Hij gebruikt medicatie, heeft stress en wordt gauw boos. Hij wilde uit die situatie, wilde weg. Hij had niet de intentie om de boa’s aan te rijden”, stelt zijn advocaat.

De vraag is hoe gevaarlijk de situatie was. ,,Heel bedreigend”, zegt de officier van justitie. ,,Misschien niet bewust, maar zo is wel gehandeld. De boa doet zijn werk, er zijn andere manieren om daar mee om te gaan.” Ze eist een taakstraf van 120 uur en vraagt de rechter ook de door de boa ingediende schadevergoeding van 475 euro toe te kennen, wegens stress en slapeloze nachten. ,,De auto rijdt vanuit stilstand weg, zo hard ging het dus niet. Er was geen aanrijding, noch een intentie daartoe”, verdedigt A’s advocaat. De rechter vindt de risico’s met twee man zo dicht op de auto aanzienlijk. Wel houdt zij rekening met de persoonlijke omstandigheden van A. Ze legt hem een taakstraf op van 40 uur, waarvan de helft voorwaardelijk. Bovendien zal hij de boa een schadevergoeding moeten betalen van 300 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »