BAK-zittingen in Prinsenbeek trekken ook veel jongeren

PRINSENBEEK – De Prinsenbeekse BAK-zittingen in De Drie Linden zijn onverminderd populair: alle voorstellingen zijn uitverkocht. Sinds 2016 zit het publiek aan lange tafels in plaats van in een theateropstelling en deze oktoberfeestsetting werpt zijn vruchten af; het publiek weet de carnavalsavond weer moeiteloos te vinden. Deze jaargang zijn er veertig extra plaatsen gecreëerd en is de capaciteit 360. Daarbij worden bovendien alle leeftijden bereikt. Het werkt ook mee dat steeds meer jongeren deelnemen op het podium; zij nemen immers hun vrienden mee. ,,Wij komen voor Jaap Rutten, maar vinden inmiddels ook dat de BAK-zittingen heel belangrijk en onmisbaar zijn voor Prinsenbeek als dorp”, zegt de 23-jarige Emma de Jong daarover.

Vernieuwen, ontwikkelen en nieuw bloed: de line-up is nooit hetzelfde. ,,Rick Klemans is gegroeid, echt beter dan vorig jaar”, glundert een bezoeker. Of de 17-jarige Fleur Brokke, alias Bep Zwets, die als BAK-prater de avond mocht openen. ,,Gij hèt een kaortje gekocht om meh te hore praote, houw oew dan ôk stil”; haar grappen verdienen nog wat meer aandacht, maar wat betreft interactie met het publiek zit het nu al snor. ,,Rick en Fleur hebben meegedaan aan een BAK-clinic die we hen gegeven hebben. Hoe zij met het publiek omgingen was erg leuk om te zien”, vond ook John Meeuwisse van de organisatie.

Een avond met BAK-praters, dans, toneel en muziek. Voldoende afwisseling om het gehele publiek erbij te houden. Want luisteren doen ze, óók in deze setting. ,,Je kijkt elkaar eerder aan na een grap, dat versterkt de lach. Maar wat op het podium gebeurt blijft het belangrijkste”, legt De Jong uit. Ze is onder anderen samen met de Bredase Elisa Wiegerink, die sinds twee jaar een relatie heeft in Prinsenbeek. ,,Dat is het leuke, als buitenstaander leer je door de grappen het dorp steeds beter kennen.” De twee vinden het Prinsenbeekse carnaval uniek in haar soort. ,,Net zoals deze avond. Het is een mengelmoes, voor jong en oud. Dat gaat goed samen, daar is de avond ook goed op ingericht.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven