Avondje NACLoop moet een traditie worden

BREDA – Een traditie moet het worden. Een zekerheidje voor de NAC-supporters, zo aan het einde van het seizoen. De Avondje NAC-loop, een route dwars door het Rat Verleghstadion en bij de langere afstanden via Tuinzigt terug naar NAC, beleefde vrijdagavond haar tweede editie. Met de 600 deelnemers was organisator Perry Bakker van Stadium Fun Run best tevreden, hoewel dat een stuk minder was dan vorig jaar. ,,Maar de Avondvierdaagse is momenteel ook bezig, dat realiseerde ik me te laat. En de weersverwachtingen zullen ook meegespeeld hebben. Het is toch prima, iedereen vindt dit leuk.”

Waar vorig jaar de donaties ten goede kwamen van de Grote Kerk, werd dit jaar geld ingezameld voor Run4Nathalie. ,,Vorig jaar was de communicatie daarin niet goed, daar zijn we nu wat beter in geslaagd”, denkt Bakker, die vooraf een kleine 5000 euro zag binnenkomen via de website. Net als vorig jaar waren er vier afstanden te lopen, eindigend bij het stadion. De familieloop á 1912 meter tot de 10,5 kilometer. ,,Ik was al helemaal op na 1912”, hijgt Bram (8) nog na. ,,Het was gaaf. Eerst door die tunnel met foto’s van al die NAC-spelers. Ik heb heel snel gekeken, maar ik moest natuurlijk dóórlopen. En dan dat grote veld op, met die grote tribunes waarop papa me toejuichte.” Mats Oomen (6) zag vooral een groot stadion met veel blauwe stoeltjes. ,,En een heel groot groen veld!” Zijn vader Bart mistte een soortgelijke warming-up als vorig jaar. ,,Dat ontbrak, dat was leuk om zo me z’n allen te doen. Ik mis ook wat beleving, wat geluidseffecten bijvoorbeeld. Als je die zwarte spelerstunnel doorloopt en het veld betreed, doet dat best wat met je als NAC-supporter. Dan wil ik graag dat het clublied knalt, maar deze stond nu erg zacht.”

Bakker wil er dus het liefste een traditie van maken. ,,Bijvoorbeeld iedere tweede vrijdag van juni. Je ziet dat er nog steeds veel mensen komen, ondanks het slechte seizoen van NAC.  Het zou zo gaaf zijn om er inderdaad extra beleving aan toe te voegen. Bijvoorbeeld geluidseffecten, of dat publiek meer op de tribunes zit om te juichen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »