Auto’s straks te gast in Terheijden

TERHEIJDEN – Het proces loopt langer dan de gemeente Drimmelen voor ogen had, maar het plan Herinrichting Centrumroute Terheijden ligt er. Het projectgebied is uitgebreid met de Polderstraat, omdat de winkels daar onderdeel zijn van het centrum.

Over die plannen heerste woensdagavond in een volgepakt De Cour in Terheijden wat angst. Nodigt het wel voldoende uit om snelheid te matiigen? ,,Het gaat straks echt ingericht worden als 30-weg”, verdedigde Wim Kapitein van de gemeente Drimmelen. ,,Maar de meeste hardrijders komen uit Terheijden zelf.”

Over vrijwel de gehele route komen trottoirs met karakteristieke steentjes. De weg zelf wordt ook betegeld, met steentjes die dezelfde akoestiek hebben als asfalt. Aan beide zijdes van de weg worden fietsstroken neergelegd. Om elkaar te passeren rijd je over de fietsstrook. ,,De auto is te gast in Terheijden, men dient rekening te houden met de fietsers”, legde Kapitein uit.

Bovendien: de weg verliest haar status als voorrangsweg, op een groot deel van de route worden heggen geplaatst. Dat vergroent het centrum en laat de weg smaller lijken.

Landbouwwerktuigen en ander zwaar materiaal blijven welkom over de route, tot irritatie van de bewoners. Als de weg straks openligt, moeten zij een alternatieve route nemen. Waarom zou deze route niet blijvend kunnen zijn? ,,Dat zou de N285 zijn en dat is van de provincie. Daar hebben wij geen invloed op”, legde wethouder Jan-Willem Stoop uit.

Het Dorpsplein zal een viertal parkeerplekken verliezen en meer ingericht worden als plein. Gedacht wordt aan een terrasoptie voor restaurant De Buren. Ook het stuk weg voor Molen De Arend krijgt een ander karakter, om de bijzonderheid ervan te benadrukken. Waarschijnlijk beginnen de werkzaamheden in april.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »