Artikel: Fanzone in ‘s lands mooiste openbare gebied

Fanzone in ‘s lands mooiste openbare gebied

BREDA – Zondagmiddag is de Bredase Fanzone voor het Europees Kampioenschap voetbal voor vrouwen op de Willemstraat officieel geopend door wethouder Boaz Adank. Veel publiek was hier niet bij aanwezig. Maar dat zal tijdens het toernooi anders zijn, verwacht organisator Mike van Velzen.
Maandagavond treedt Duitsland aan tegen Zweden in het Rat Verleghstadion. ,,Er komen in ieder geval vierhonderd Zweden naar Breda, we verwachten het merendeel daarvan wel op de Fanzone”, weet Van Velzen.

Mooiste openbare gebied

Voor dat duel zijn zo’n achtduizend kaarten verkocht. Tijdens Weuro 2017 moet iedere speelstad een fanzone hebben, Breda koos daarop voor de Willemstraat. ,,Het is verkozen tot mooiste openbare gebied van Nederland”, legt Adank uit. ,,Breda komt de komende tijd veel in de media. Er komt veel sport naar deze stad, er is veel promotie voor het vrouwenvoetbal en hier is ruimte voor kinderen om te voetballen.” Er is een voetbalveldje ingericht bij het station en ook op de singel bij het Valkenbergpark dobbert een veld.

Breda als langste in touw

Op de Fanzone is het mogelijk kaarten te kopen voor de wedstrijden en deze kunnen uiteraard ook bekeken worden op grote schermen. De straatverlichting wordt tijdens wedstrijden aangepast in de kleuren van de spelende landen. Vanaf de Willemstraat is een fanroute bepaald naar het Rat Verleghstadion. Een wandeltocht van zo’n 42 minuten, dwars door de binnenstad. ,,Het is nog moeilijk aan te geven in hoeverre deze Fanzone gaat leven. Dat lijkt me ook afhankelijk hoe het Nederlands Elftal het gaat doen”, denkt Van Velzen. Speelstad Breda is het langste in touw met Weuro2017.

Oranjeplein?

Naast de groepswedstrijden, host het Rat Verleghstadion ook een halve finale. Als het Nederlands Elftal deze halve finale haalt, wordt de Willemstraat omgedoopt tot het Oranjeplein. De ondernemers die aan de Willemstraat zitten mogen gedurende het toernooi gewoon open blijven. ,,Maar ze mogen van de UEFA niet inspelen op het EK. Maar ook voor hen liggen er volop kansen hier een succesvol evenement van te maken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate ยป